Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 107

Modeli i praruar i dashurisë*

Modeli i praruar i dashurisë*

(1 Gjonit 4:19)

 1. 1. E si mund ta dim’ se ç’ësht’ dashuria,

  e vërtet’, e përjet’?

  Model të pashoq na lë Perëndia,

  shtegun na ndrin, udhën na prin.

  Me shum’ dashuri dha Birin e çmuar,

  një nisje e re për shpresën e shuar,

  sa shembull i lart’, model i praruar!

  Zbret At’ nga ti, pa fund dashuri!

 2. 2. Ta duam dhe ne me shpirt njëri-tjetrin,

  ngrohtësisht, butësisht.

  Ta duam këdo, të riun, të vjetrin,

  plot me nderim, plot vlerësim.

  ‘Të duam o At’’, si mundet ta themi,

  kur përzemërsi për v’llez’rit nuk kemi?

  Prandaj, me të gjith’ të dashur të jemi,

  me të vërtet’, me sinqeritet.

 3. 3. Gjithnjë e më fort na lidh dashuria,

  na afron, na bashkon.

  Një thirrje të ndier na bën Perëndia:

  ‘Eja provo, eja shijo!’

  Shijo lumturin’ që sjell dashuria,

  sa paqe në shpirt sjell përzemërsia,

  shijo ngrohtësin’ nga gjith’ v’llazëria.

  Zbret At’ nga ti, pa fund dashuri!