Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 105

«Perëndia është dashuri»*

«Perëndia është dashuri»*

(1 Gjonit 4:7, 8)

 1. 1. Jehova, ti je Supremi,

  je i mir’, je dashuri.

  Kush nuk do me shpirt e zemër,

  s’mund ta dij’ se kush je ti.

  Udh’ e lart’ ësht’ dashuria,

  asnjë udh’ nuk i ngjason.

  Ajo flet më shum’ se fjalët,

  zgjat përjet’ e nuk dështon.

 2. 2. Pasurin’ të gjith’ ta falja,

  bashk’ me të dhe trupin tim,

  dashuri po të mos kisha,

  s’do të sillte përfitim.

  E sinqert’ ësht’ dashuria,

  nuk pranon të ndiej’ zili.

  Më të lart’ i sheh të tjerët,

  dhe duron plot mirësi.

 3. 3. Të sfilit, të bren mëria,

  ësht’ një helm për dashurin’.

  Më mëso, o At’ i dashur,

  ta çrrënjos me gjith’ fuqin’.

  Dashuri për v’llan’ e motrën,

  dhe për ty, o Ati im,

  jan’ dy ligjet e përjetshme,

  jan’ çdo dit’ motivi im.