Origjina e jetës​—Pesë pyetje që ia vlen t’i bësh

Shqyrto provat e më pas vendos vetë nëse do të besosh në evolucion apo në krijim.

Dilema e një nxënësi

Shpesh nxënësit të cilëve u është mësuar krijimi përballen me një zgjedhje të vështirë.

PYETJA 1

Si filloi jeta?

Përgjigjja e kësaj pyetjeje mund të ndikojë thellësisht në pikëpamjen tënde.

PYETJA 2

A ka ndonjë formë jete vërtet të thjeshtë?

Nëse teoria e evolucionit është e vërtetë, duhet të japë një shpjegim të kënaqshëm se si u formua rastësisht qeliza e parë «e thjeshtë».

PYETJA 3

Nga erdhën udhëzimet?

Biologët kanë kaluar dekada duke studiuar gjenetikën e njeriut dhe udhëzimet e hollësishme që përmban molekula mahnitëse e ADN-së.

PYETJA 4

A ka ardhur çdo formë jete nga një paraardhës i përbashkët?

Çarls Darvini dhe pasardhësit e tij formuluan teorinë se të gjitha llojet kanë ardhur nga një formë e vetme jete. A ka ndodhur vërtet kështu?

PYETJA 5

A është e arsyeshme ta besosh Biblën?

Shpesh ky libër paraqitet ose citohet në një mënyrë që duket e paarsyeshme, joshkencore ose thjesht e gabuar. A ka mundësi që Biblën ta kenë keqparaqitur?

Bibliografi

Kjo pjesë përmban një listë referimesh në të cilat është bazuar informacioni i kësaj broshure.