Letra e parë drejtuar selanikasve 5:1-28

  • Ardhja e ditës së Jehovait (1-5)

    • «Paqe dhe siguri!» (3)

  • Të rrimë zgjuar dhe të ruajmë gjykimin (6-11)

  • Nxitje (12-24)

  • Përshëndetjet e fundit (25-28)

5  Tani, vëllezër, sa për kohët dhe stinët, nuk keni nevojë t’ju shkruaj asgjë,  sepse ju e dini fare mirë se dita e Jehovait*+ vjen tamam si një hajdut natën.+  Kur të thonë: «Paqe dhe siguri!», atëherë një shkatërrim i papritur do të bjerë në çast mbi ta,+ ashtu si dhembjet e lindjes zënë një grua shtatzënë, dhe ata kurrsesi nuk do të shpëtojnë.  Por ju, vëllezër, nuk jeni në errësirë, që dita t’ju zërë befas siç zë hajdutët,  sepse ju jeni të gjithë bij të dritës+ dhe bij të ditës. Ne nuk i përkasim as natës, as errësirës.+  Prandaj, le të mos flemë si të tjerët,+ por të rrimë zgjuar+ dhe të ruajmë gjykimin,+  sepse ata që flenë, flenë natën, dhe ata që dehen, dehen natën.+  Kurse ne që i përkasim ditës, le të ruajmë gjykimin, të veshim parzmoren e besimit e të dashurisë dhe shpresën e shpëtimit si helmetë,*+  sepse Perëndia nuk na zgjodhi të provojmë zemërimin e tij të furishëm, por që të shpëtojmë+ nëpërmjet Zotërisë tonë Jezu Krisht. 10  Ai vdiq për ne+ që, edhe nëse jemi zgjuar, edhe nëse jemi në gjumë,* të jetojmë bashkë me të.+ 11  Prandaj vazhdoni t’i jepni zemër e të forconi* njëri-tjetrin,+ siç edhe po bëni. 12  Tani, vëllezër, ju kërkojmë të tregoni respekt për ata që po punojnë pa u lodhur mes jush, që ju drejtojnë në veprën e Zotërisë dhe që ju këshillojnë. 13  Çmojini shumë dhe nderojini me dashuri për punën e tyre.+ Jini paqësorë me njëri-tjetrin.+ 14  Nga ana tjetër, vëllezër, ju nxitim të paralajmëroni* të çrregulltit,+ t’u flitni në mënyrë ngushëlluese atyre që janë të dëshpëruar,* të mbështetni të dobëtit dhe të jeni të duruar me të gjithë.+ 15  Kini kujdes që asnjë nga ju të mos ia kthejë kurrkujt të keqen me të keqe,+ por përpiquni gjithmonë për të mirën e njëri-tjetrit dhe të të gjithë njerëzve.+ 16  Gëzoni gjithmonë.+ 17  Lutuni pa pushim.+ 18  Falënderoni Perëndinë për çdo gjë.+ Ky është vullneti i Perëndisë për ju në unitet me Krishtin Jezu. 19  Mos e shuani zjarrin e frymës së Perëndisë.+ 20  Mos i trajtoni me përçmim profecitë.+ 21  Sigurohuni për të gjitha gjërat.+ Mbani fort atë që është e shkëlqyer. 22  Rrini larg çdo lloj ligësie.+ 23  Perëndia i paqes ju shenjtëroftë* plotësisht! Fryma,* shpirti* dhe trupi juaj, vëllezër, mbetshin të përkryer e të paqortueshëm në çdo aspekt gjatë pranisë së Zotërisë tonë Jezu Krisht!+ 24  Ai që po ju thërret, është besnik dhe me siguri do ta bëjë këtë. 25  Vëllezër, vazhdoni të luteni për ne.+ 26  Përshëndetini të gjithë vëllezërit me një puthje të shenjtë. 27  Po ju ngarkoj këtë përgjegjësi serioze përpara Zotërisë: kjo letër t’u lexohet të gjithë vëllezërve.+ 28  Mirësia e pamerituar e Zotërisë tonë Jezu Krisht qoftë me ju!

Shënime në fund të faqes

Ose «përkrenare».
Ose «në gjumin e vdekjes».
Ose «të inkurajoni (të ngushëlloni) e të ndërtoni».
Ose «të këshilloni».
Ose «të shkurajuar; çdo shpirti të dëshpëruar».
Shih Fjalorthin, «Shenjtërimi».
Ose «jeta». Shih Fjalorthin.