Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i parë i Mbretërve

Kapitujt

Përmbajtja

 • 1

  • Davidi dhe Abishaga (1-4)

  • Adonijahu kërkon të marrë fronin (5-10)

  • Natani dhe Betsheba veprojnë (11-27)

  • Davidi urdhëron që të mirosin Solomonin (28-40)

  • Adonijahu ia mbath për te altari (41-53)

 • 2

  • Davidi udhëzon Solomonin (1-9)

  • Davidi vdes; Solomoni hipën në fron (10-12)

  • Komploti që thur Adonijahu sjell vdekjen e tij (13-25)

  • Abiatari dëbohet; Joabi vritet (26-35)

  • Shimei vritet (36-46)

 • 3

  • Solomoni martohet me vajzën e faraonit (1-3)

  • Jehovai i shfaqet Solomonit në ëndërr (4-15)

   • Solomoni kërkon mençuri (7-9)

  • Solomoni gjykon dy nëna (16-28)

 • 4

  • Administrata e Solomonit (1-19)

  • Mirëqenie nën sundimin e Solomonit (20-28)

   • Të sigurt nën hardhinë dhe nën fikun e vet (25)

  • Mençuria dhe proverbat e Solomonit (29-34)

 • 5

  • Mbreti Hiram siguron materiale ndërtimi (1-12)

  • Solomoni rekruton punëtorë (13-18)

 • 6

  • Solomoni ndërton tempullin (1-38)

   • Dhoma më e brendshme (19-22)

   • Kerubinët (23-28)

   • Gdhendjet, dyert, oborri i brendshëm (29-36)

   • Tempulli përfundon për afro shtatë vjet (37, 38)

 • 7

  • Kompleksi i pallatit të Solomonit (1-12)

  • Mjeshtri Hiram ndihmon Solomonin (13-47)

   • Dy shtyllat prej bakri (15-22)

   • Deti prej metali të derdhur (23-26)

   • Dhjetë karrocat dhe legenët prej bakri (27-39)

  • Përfundojnë pajisjet prej ari (48-51)

 • 8

  • Arkën e çojnë në tempull (1-13)

  • Solomoni i drejtohet popullit (14-21)

  • Lutja e Solomonit për kushtimin e tempullit (22-53)

  • Solomoni bekon popullin (54-61)

  • Flijimet dhe Festa e Kushtimit (62-66)

 • 9

  • Jehovai i shfaqet përsëri Solomonit (1-9)

  • Dhurata e Solomonit për mbretin Hiram (10-14)

  • Projekte të ndryshme të Solomonit (15-28)

 • 10

  • Mbretëresha e Shebës viziton Solomonin (1-13)

  • Pasuria e madhe e Solomonit (14-29)

 • 11

  • Gratë e Solomonit ia kthejnë zemrën (1-13)

  • Kundërshtarët e Solomonit (14-25)

  • Jeroboamit i premtohen dhjetë fise (26-40)

  • Solomoni vdes; Rehoboami bëhet mbret (41-43)

 • 12

  • Rehoboami përgjigjet ashpër (1-15)

  • Dhjetë fise rebelohen (16-19)

  • Jeroboami bëhet mbret i Izraelit (20)

  • Rehoboami nuk duhet të luftojë kundër Izraelit (21-24)

  • Adhurimi i viçave që bëri Jeroboami (25-33)

 • 13

  • Profecia kundër altarit në Bethel (1-10)

   • Altari çahet (5)

  • Njeriu i Perëndisë nuk i bindet urdhrit (11-34)

 • 14

  • Akijahu profetizon kundër Jeroboamit (1-20)

  • Rehoboami mbretëron në Judë (21-31)

 • 15

  • Abijami, mbret i Judës (1-8)

  • Asa, mbret i Judës (9-24)

  •  Nadabi, mbret i Izraelit (25-32)

  • Basha, mbret i Izraelit (33, 34)

 • 16

  • Gjykimi i Jehovait kundër Bashës (1-7)

  • Elahu, mbret i Izraelit (8-14)

  • Zimri, mbret i Izraelit (15-20)

  • Omri, mbret i Izraelit (21-28)

  • Akabi, mbret i Izraelit (29-33)

  • Hieli rindërton Jerikonë (34)

 • 17

  • Profeti Elija parathotë një thatësirë (1)

  • Korbat ushqejnë Elijan (2-7)

  • Elija viziton një vejushë në Zarefat (8-16)

  • Djali i vejushës vdes dhe ringjallet (17-24)

 • 18

  • Elija takon Abdinë dhe Akabin (1-18)

  • Elija kundër profetëve të Baalit në malin Karmel (19-40)

   • ‘Lëkunden mes dy mendimeve’ (21)

  • Mbaron thatësira prej tre vjetësh e gjysmë (41-46)

 • 19

  • Elija ia mbath nga zemërimi i Jezebelës (1-8)

  • Jehovai i shfaqet Elijas në malin Horeb (9-14)

  • Elija duhet të mirosë Hazaelin, Jehun dhe Eliseun (15-18)

  • Eliseu caktohet si pasues i Elijas (19-21)

 • 20

  • Sirianët luftojnë kundër Akabit (1-12)

  • Akabi mund sirianët (13-34)

  • Profeci kundër Akabit (35-43)

 • 21

  • Akabi lakmon vreshtin e Nabotit (1-4)

  • Jezebela planifikon me djallëzi vdekjen e Nabotit (5-16)

  • Mesazhi i Elijas kundër Akabit (17-26)

  • Akabi përulet (27-29)

 • 22

  • Jehozafati lidh aleancë me Akabin (1-12)

  • Profecia e Mikajahut për humbjen e Akabit (13-28)

   • Një engjëll ia prish mendjen Akabit (21, 22)

  • Akabin e vrasin në Ramot-Galad (29-40)

  • Jehozafati mbretëron në Judë (41-50)

  • Ahaziahu, mbret i Izraelit (51-53)