Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

ZGJOHUNI! Nr. 5 2017 | Kur godet një katastrofë​—Hapa jetëshpëtues

Pse është e rëndësishme të përgatitemi për katastrofat?

Bibla thotë: «Njeriu mendjehollë e sheh të keqen dhe fshihet, kurse i papërvoji shkon tutje dhe vuan pasojat.»​—Proverbat 27:12.

Kjo revistë thekson çfarë duhet të bëjmë para, gjatë dhe pas një katastrofe.

 

TEMA KRYESORE

Kur godet një katastrofë​—Hapa jetëshpëtues

Këto sugjerime do të të ndihmojnë të shpëtosh jetën tënde dhe të të tjerëve.

Çfarë duhet të dish për kursimin e energjisë

Shqyrto tri fusha ku mund ta përdorësh më me mençuri energjinë: shtëpia, transporti dhe aktivitetet e përditshme.

PIKËPAMJA E BIBLËS

Lufta

Në kohët e lashta, izraelitët luftonin në emër të Zotit. A do të thotë kjo se Ai i miraton luftërat e sotme?

NDIHMË PËR FAMILJEN

A ia vlen të rrezikosh për emocione të forta?

Shumë të rinj provojnë emocione të forta kur testojnë limitet e tyre, disa herë duke rrezikuar goxha. A tundohesh edhe ti?

VENDE DHE POPUJ

Një vizitë në Kazakistan

Kohë më parë kazakët jetonin si nomadë dhe banonin në jurte. Si pasqyrohen traditat e paraardhësve te jetesa e tyre sot?

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Forma e guaskave

Forma dhe struktura e guaskave të detit shërbejnë për të mbrojtur moluskun brenda tyre.

Artikuj të tjerë online

Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk shkojnë në luftë?

Dëshmitarët e Jehovait njihen në mbarë botën si persona që nuk pranojnë të shkojnë në luftë. Mëso pse mbajmë këtë qëndrim.

Dashuria na shtyn të veprojmë kur bien katastrofa

Në shumë vende Dëshmitarët e Jehovait ndihmojnë në kohë nevoje