Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

ZGJOHUNI! Nr. 3 2017 | A ka ardhur Bibla vërtet nga Zoti?

A është nga Perëndia Bibla? Apo është një libër që ka thjesht mendime njerëzish?

Ky numër i revistës Zgjohuni! shqyrton tri dëshmi që tregojnë se Bibla është vërtet nga Perëndia.

 

TEMA KRYESORE

Bibla​—A është vërtet ‘e frymëzuar nga Perëndia’?

Disa mendojnë se Bibla lidhet disi me Zotin. Të tjerë e shohin thjesht si përmbledhje me fabula, histori dhe urdhërime të lashta të shkruara nga njeriu.

TEMA KRYESORE

Bibla​—E saktë në çdo aspekt

Bibla jo vetëm përshkroi saktësisht elemente të botës fizike kohë para se t’i shpjegonin shkencëtarët, por edhe paratha ngritjen dhe rënien e perandorive, si dhe u jep përgjigje të kënaqshme pyetjeve më të rëndësishme të jetës.

NDIHMË PËR FAMILJEN

A kanë rëndësi punët e shtëpisë?

A ngurron t’u japësh fëmijëve punë shtëpie? Nëse po, mëso se si kur ndihmojnë në shtëpi, bëhen më të përgjegjshëm dhe janë më të gëzuar.

Sistemi nervor enterik​—Truri ynë i dytë?

Ky «laborator kimik» kompleks gjendet kryesisht në bark. Çfarë funksioni ka?

INTERVISTË

Një programues flet për besimin e tij

Kur dr. Fan Ju filloi karrierën si studiues në fushën e matematikës, besonte tek evolucioni. Tani beson se jeta u projektua dhe u krijua nga Perëndia. Pse?

PIKËPAMJA E BIBLËS

Engjëjt

Engjëjt i gjen në libra, piktura dhe filma. Çfarë tregojnë Shkrimet për ta?

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Gëzofi i lundërzës së detit

Disa gjitarë uji kanë nën lëkurë një shtresë të trashë dhjami që i mban ngrohtë. Lundërza e detit përdor një metodë tjetër.

Artikuj të tjerë online

Si të fitoj më shumë liri?

Ti mendon se ka ardhur koha të të trajtojnë më shumë si të rritur, por prindërit nuk janë dakord. Ç’hapa mund të bësh që të fitosh besimin e tyre?

Kush është autori i Biblës?

Nëse e shkruan njerëzit, a mund të quhet me të drejtë Fjala e Perëndisë? Mendimet e kujt përmban Bibla?