ZGJOHUNI! Nr. 3 2016 | Kapërcehet pengesa e gjuhëve

Dëshmitarët e Jehovait kanë ndërmarrë një punë përkthimi kolosale.

TEMA KRYESORE

Kapërcehet një pengesë e hershme

Pse Dëshmitarët e Jehovait përkthejnë botime në kaq shumë gjuhë?

TEMA KRYESORE

Kapërcehet pengesa e gjuhëve​—Prapa skenës

Një përkthyes shpjegon si e organizojnë punën.

PORTRETE NGA E KALUARA

Injac Zemelvajsi

Çdo familje e ditëve të sotme duhet t’i jetë mirënjohëse këtij burri. Pse?

NDIHMË PËR FAMILJEN

Si të diskutosh për problemet

Burrat e gratë kanë mënyra të ndryshme komunikimi. Kur kuptoni ndryshimin, do të shmangni acarimet.

PIKËPAMJA E BIBLËS

Besimi

Bibla thotë se ‘pa besim është e pamundur t’i pëlqesh Perëndisë’. Por çfarë është besimi? Si mund ta zhvillosh?

Alergjia dhe intoleranca ushqimore—Ku ndryshojnë?

A ka ndonjë rrezik po të vetëdiagnostikohesh?

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Qafa e milingonës

Si ka mundësi që ky insekt mban një ngarkesë shumë herë më të madhe se pesha e trupit të vet?

Artikuj të tjerë online

‘Lajmi i mirë për çdo komb, fis dhe gjuhë’

Për t’ua çuar lajmin e mirë sa më shumë njerëzve, nevojitet përkthimi i saktë i së vërtetës biblike. Po si bëhet përkthimi? Çfarë vështirësish hasin përkthyesit?