KULLA E ROJËS Dhjetor 2015 | Mund ta kuptosh Biblën

A e ke pyetur veten ‘pse është e vështirë ta kuptosh Biblën’?

TEMA KRYESORE

Pse ta kuptosh Biblën?

Shumë e respektojnë këtë libër të shenjtë pa e kuptuar se si mund t’u sjellë dobi.

TEMA KRYESORE

Libër që mund ta kuptojmë

Katër faktorë provojnë se Bibla është shkruar që të kuptohet nga të gjithë.

TEMA KRYESORE

Ndihmë për të kuptuar Biblën

Nëse Bibla është shkruar që të kuptohet, pse ke nevojë për ndihmë që ta kuptosh?

Hipokrizia: A do të marrë fund ndonjëherë?

A të kanë larguar hipokritët nga politika, feja dhe sistemi tregtar?

A e dini?

A erdhën vërtet në Jerusalem judenj «nga të gjitha kombet nën qiell» në festën e Ditës së Pesëdhjetë të vitit 33 të e.s.? Si strehoheshin mijëra veta që vinin në Jerusalem për festat judaike?

A ishte Pjetri papa i parë?

Ç’donte të thoshte Jezui me fjalët «ti je Pjetri, dhe mbi këtë shkëmb unë do të ndërtoj kishën time»?

LEXUESIT PYESIN

Ç’të keqe kanë zakonet e Krishtlindjeve?

Edhe nëse zakonet e Krishtlindjeve kanë origjinë pagane, a duhet ta pengojë kjo dikë t’i ndjekë ato?

Përgjigje për pyetje biblike

Pse i mirëpret Zoti ata që e duan të vërtetën?

Artikuj të tjerë online

A pajtohet shkenca me Biblën?

A ka gabime shkencore në Bibël?