KULLA E ROJËS Dhjetor 2014 | Mund të jesh mik i Zotit

A të duket sikur Perëndia është larg teje ose një person i ftohtë? A ke menduar ndonjëherë nëse mund të lidhësh miqësi me Zotin?

TEMA KRYESORE

A e sheh Zotin si mikun tënd?

Miliona njerëz janë të bindur se Perëndi i sheh si miq.

TEMA KRYESORE

A e di dhe a e përdor emrin e Zotit?

Në të vërtetë, Zoti na prezanton veten me fjalët: «Unë jam Jehovai. Ky është emri im.»

TEMA KRYESORE

A i mban hapur linjat e komunikimit me Zotin?

Flasim me Zotin nëpërmjet lutjes, por si e dëgjojmë?

TEMA KRYESORE

A po bën atë që kërkon Zoti?

Bindja ndaj Zotit është jetësore, por nuk mjafton për të qenë mik i tij.

TEMA KRYESORE

S’ka mënyrë më të mirë për të jetuar

Tre hapa që të ndihmojnë të lidhësh miqësi të ngushtë me Zotin.

Timgadi—Qyteti i groposur zbulon sekretet e tij

Romakët e lashtë përdorën një plan dinak për të vendosur paqen me fiset nomade të Afrikës së Veriut.

LEXUESIT PYESIN

Cila është e vërteta për Krishtlindjet

Origjina e traditave të Krishtlindjeve mund t’ju habitë.

«Gjykimi i thellë me siguri ia ngadalëson zemërimin njeriut»

Një episod nga jeta e Davidit, mbretit të Izraelit, mund të të ndihmojë të kontrollosh ndjenjat kur të fyejnë ose të provokojnë.

A duhet të marr borxh?

Mençuria e Biblës mund të të ndihmojë të vendosësh.

Përgjigje për pyetje biblike

Si t’u prekësh zemrën fëmijëve me anë të mesazhit të Biblës?

Artikuj të tjerë online

A është Perëndia një forcë abstrakte?

Bibla thotë se Perëndia krijoi gjithçka, por a interesohet për ne?