KULLA E ROJËS Nëntor 2014 | Çfarë është Djalli?

Nëse Satana Djalli nuk ekziston, atëherë njerëzit që i frikësohen, e kanë gabim. Por, nëse është një manipulues mashtrues, atëherë ai është më i rrezikshëm nga ç’e mendojnë shumë veta.

TEMA KRYESORE

Çfarë është Djalli?

A është Satana Djalli thjesht simbol i së keqes apo një person i padukshëm?

TEMA KRYESORE

A është Djalli thjesht simbol i së keqes?

Dy tregime të Biblës i japin përgjigje përfundimtare kësaj pyetjeje.

TEMA KRYESORE

A duhet të kemi frikë nga Djalli?

Perëndia ofron katër masa që të mbrohesh nga sulmet e Satanait.

BISEDË ME NJË TË INTERESUAR

Kur filloi të qeveriste Mbretëria e Perëndisë? (Pjesa 2)

Profecia biblike dhe ëndrra që i dërgoi Perëndia mbretit të Babilonisë përcaktojnë vitin e saktë kur ndodhi kjo.

IMITONI BESIMIN E TYRE

«Si mund ta bëj këtë të keqe të madhe?»

Si u rezistoi Jozefi përpjekjeve këmbëngulëse të gruas së Potifarit për ta joshur?

Përgjigje për pyetje biblike

Çfarë vërtetojnë ringjalljet që kreu Jezui për premtimet e tij për të ardhmen?

Artikuj të tjerë online

A e krijoi Perëndia Djallin?

Nga erdhi Satanai? Mëso pse Jezui tha se Djalli «nuk qëndroi i vendosur në të vërtetën».