KULLA E ROJËS Janar 2014 | A është vdekja fundi i gjithçkaje?

Për shumë veta, vdekja është temë e pakëndshme. Thellë-thellë, shumë veta shpresojnë të mos përballen kurrë me vdekjen. A mund të mposhtet vdekja?

TEMA KRYESORE

Thumbi i vdekjes

Herët a vonë, të gjithë detyrohemi të përballemi me vdekjen. Thumbi i saj i dhembshëm ka shtyrë shumë veta të kërkojnë përgjigje.

TEMA KRYESORE

Lufta e njerëzimit për pavdekësi

Gjatë gjithë historisë, njerëzimi është orvatur ta mposhtë vdekjen. A mund ta fitojmë luftën kundër vdekjes?

TEMA KRYESORE

Vdekja nuk është fundi i gjithçkaje!

Pse Jezui e krahasoi vdekjen me gjumin? Ç’mund të mësojmë nga rastet e ringjalljeve të dokumentuara në Bibël?

BISEDË ME NJË TË INTERESUAR

Pse i lejon Perëndia vuajtjet?

Libri i parë i Biblës shpjegon pse Perëndia lejon që të ndodhin gjëra të këqija kur ka fuqinë për t’i ndaluar.

A e dini?

Si bëheshin kontributet në tempull në ditët e Jezuit? A ishte historian i saktë Luka, një shkrimtar i Biblës?

BIBLA TË NDRYSHON JETËN

«Jehovai nuk më kishte harruar»

Kjo grua që ishte fetare e flaktë më në fund i gjeti përgjigjet nga Shkrimet se përse vdesim dhe çfarë ndodh pas vdekjes. Mëso si ia ndryshoi jetën e vërteta.

Shpresa për të vdekurit—Ringjallja

Apostujt e Jezuit besonin patundshmërisht te ringjallja e të vdekurve. Pse?

Përgjigje për pyetje biblike

Çfarë di ti për Perëndinë? Si mund ta njohim më mirë atë?

Artikuj të tjerë online

Cili është vullneti i Perëndisë për jetën time?

A ke nevojë për një shenjë të veçantë ose thirrje që të kuptosh vullnetin e Perëndisë? Mëso përgjigjen e Biblës.