KULLA E ROJËS Prill 2013 | Jeta jote mund të ketë kuptim!

Krijuesi ynë dëshiron që jeta jonë të ketë vërtet kuptim. Ç’mund të na ndihmojë që ta arrijmë këtë?

TEMA KRYESORE

A është vërtet e mundur një jetë me kuptim?

Veçanërisht kur hasim telashe dhe të këqija, duhet ta dimë medoemos nëse është vërtet e mundur një jetë me kuptim.

TEMA KRYESORE

Jezui—Çelësi i një jete me kuptim

Shqyrto katër aspekte që i dhanë vërtet kuptim jetës së Jezuit.

TEMA KRYESORE

Një jetë me kuptim—Jezui na tregon udhën

Disa shembuj realë tregojnë si mund të bëjmë jetë me kuptim duke zbatuar fjalët që Jezui i tha në Predikimin në Mal.

BIBLA TË NDRYSHON JETËN

«Sjellja ime ishte brutale»

Ndonëse kishte sukses në industrinë e muzikës, Esau e dinte që jeta e tij s’kishte shumë kuptim. Zbulo si e gjeti lumturinë e vërtetë ky muzikant i rrymës heavy-metal.

A e dini?

Pse Ninevia e lashtë quhej «qyteti gjakatar»? Pse judenjtë e lashtë vinin një parmak rreth tarracës së shtëpive?

AFROJUNI PERËNDISË

«Vazhdoni të kërkoni dhe do t’ju jepet»

Shqyrto dy ilustrime të Jezuit te kapitulli 11 i Lukës që shpjegojnë si të jesh i sigurt se Perëndia i dëgjon lutjet e tua.

IMITONI BESIMIN E TYRE

Ai «eci me Perëndinë e vërtetë»

Ç’mësojmë nga Noeja, gruaja e tij dhe familja e tyre?

Përgjigje për pyetje biblike

Perëndia Jehova do që ta dish të vërtetën. Ai do të të ndihmojë t’i kuptosh Shkrimet.

Artikuj të tjerë online

Çfarë është një program për studimin e Biblës?

Gjej përgjigjet e pyetjeve për programin falas të studimit të Biblës.