KULLA E ROJËS Mars 2013 | Ringjallja e Jezuit—Ç’domethënie ka për ty?

A ka ringjallja e Jezuit ndonjë domethënie për jetën tënde sot?

TEMA KRYESORE

Ringjallja e Jezuit—A ndodhi vërtet?

Ringjallja e Jezuit është një mësim biblik kyç, prandaj duhet të dimë nëse ndodhi vërtet.

TEMA KRYESORE

Ringjallja e Jezuit do të thotë jetë.

Imagjino jetën e pafund pa dhembje, vuajtje ose brenga.

A e dini?

Si i përgatitnin judenjtë e shekullit të parë të vdekurit për varrim? A u bë varrimi i Jezuit siç e kishin zakon judenjtë?

LEXUESIT PYESIN

A i premtoi Jezui keqbërësit se do të jetonte në qiell?

Jezui i premtoi keqbërësit: «Ti do të jesh me mua në Parajsë.» Çfarë donte të thoshte me këtë?

JETËSHKRIM

«Pashë, por nuk kuptova»

Olivieri hasi sfida unike sepse nuk dëgjonte. Zbulo si e ndihmoi Jehovai atë.

AFROJUNI PERËNDISË

«Cili është i pari i të gjitha urdhërimeve?»

Ajo që Perëndia kërkon nga ne mund të përmblidhet me një fjalë të vetme.

MËSOJI FËMIJËT

Pjetri dhe Anania gënjyen—Ç’mësim mund të nxjerrim?

Zbulo pse një person u fal për gënjeshtrën, kurse një tjetër jo.

Përgjigje për pyetje biblike

Pse Bibla e quan Jezuin «Biri i Perëndisë» dhe «i parëlinduri i gjithë krijimit»?

Artikuj të tjerë online

A janë Dëshmitarët e Jehovait të krishterë?

Shqyrto disa arsye pse jemi të krishterë dhe si ndryshojmë nga grupet fetare që quhen të krishtere.