KULLA E ROJËS Shkurt 2013 | Çfarë mësojmë nga Moisiu?

Shqyrto tri cilësi të mira që shfaqi Moisiu dhe çfarë mund të mësojmë nga shembulli i tij.

TEMA KRYESORE

Kush ishte Moisiu?

Të krishterët, judenjtë, myslimanët dhe të tjerë e vlerësojnë tej mase këtë burrë besnik. Çfarë di për të?

TEMA KRYESORE

Moisiu—Njeri i besimit

Moisiu kishte besim të fortë sepse e përqendroi jetën te premtimet e Perëndisë. Si mund të kesh edhe ti të njëjtin besim?

TEMA KRYESORE

Moisiu—Njeri i përulësisë

Shumë veta e shohin përulësinë si dobësi. Si e konsideron Perëndia këtë cilësi? Si shfaqi përulësi Moisiu?

TEMA KRYESORE

Moisiu—Njeri i dashurisë

Moisiu shfaqi dashuri për Perëndinë dhe për izraelitët e tjerë. Çfarë mund të mësojmë nga ai?

AFROJUNI PERËNDISË

‘Ai është Perëndia i të gjallëve’

Perëndia ka fuqi ta zhdukë vdekjen me anë të ringjalljes. Sa i sigurt është ky premtim?

BIBLA TË NDRYSHON JETËN

«Donin që ta zbuloja vetë çfarë thotë vërtet Bibla»

Luis Alifonsoja donte të bëhej misionar mormon. Si ia ndryshoi studimi i Biblës jetën dhe synimet e tij?

SI TË KENI LUMTURI NË FAMILJE

Kur fëmija yt është me aftësi të kufizuara

Shqyrto tri vështirësi që mund të hasësh dhe si mund të të ndihmojë mençuria biblike.

Çfarë është «Ungjilli i Judës»?

A e shkroi Juda, dishepulli që tradhtoi Jezuin? A duhet të ndikojë tek ajo që dimë për krishterimin?

Përgjigje për pyetje biblike

Nëse Perëndia ka krijuar gjithçka, a mund ta krijuar edhe Djallin? Shqyrto çfarë thotë Bibla.

Artikuj të tjerë online

Fletë për Esaun

Si tregoi Esau se nuk i vlerësonte gjërat e shenjta? Për ta zbuluar, shtyp këtë fletë.

A do të jesh i mëshirshëm?

Kërko më thellë në shëmbëlltyrën e samaritanit të mirë dhe shih ç’mësime mund të nxjerrësh.