KULLA E ROJËS Nëntor 2012 | Për çfarë do të doje ta pyesje Perëndinë?

Mëso përgjigjet e Biblës për tri pyetje të zakonshme: A ka ndonjë qëllim jeta? Çfarë ndodh pas vdekjes? Pse i lejon Perëndia vuajtjet?

TEMA KRYESORE

A duhet ta pyesim Perëndinë?

Ku mund të gjejmë përgjigje të kënaqshme për pyetjet e rëndësishme të jetës? A mund ta pyesim Perëndinë?

TEMA KRYESORE

Pyetja 1: A ka ndonjë qëllim jeta ime?

Shumë njerëz mendojnë se paraja ose fama kanë përparësi në jetë, por në të vërtetë ka shumë më tepër.

TEMA KRYESORE

Pyetja 2: Çfarë do të më ndodhë pas vdekjes?

Shumë i frikësohen asaj që vjen pas vdekjes. Zbulo çfarë mëson Bibla.

TEMA KRYESORE

Pyetja 3: Pse Perëndia lejon që të vuaj?

Bibla e thotë qartë se nuk duhet fajësuar Perëndia për vuajtjet. Por pse vuajnë njerëzit e pafajshëm?

Bibla të ndryshon jetën

Si gjeti lumturi të vërtetë një grua me karrierë të suksesshme, një bixhozçi dhe një i zhgënjyer nga jeta?

A e dini?

Ç’lloj pene e boje përdoreshin në kohët biblike? Ç’lloj tendash bënte apostulli Pavël?

MËSO NGA FJALA E PERËNDISË

A do të vendosë Perëndia një qeveri botërore?

Sot njerëzimi has shpesh të njëjtat probleme në të gjithë botën. A është zgjidhja një sundimtar botëror?

SI TË KENI LUMTURI NË FAMILJE

Si t’i përballojmë borxhet?

Çfarë mund të bëjnë familjet kur duket e pamundur t’i shlyejnë borxhet?

AFROJUNI PERËNDISË

«Çfarë kërkon në këmbim Jehovai nga ti?»

Çfarë pret Perëndia nga ata që duan ta adhurojnë? A është e mundur t’i pëlqejnë Perëndisë njerëzit e papërsosur?

LEXUESIT PYESIN

A është besimi te Perëndia një formë vetëmashtrimi?

Në vend që të nxitë besimin e verbër, Bibla na nxit të përdorim fuqinë tonë për të arsyetuar e të shqyrtojmë dëshmitë.

Mësimet e mia të Biblës

Kush e bëri shiun? Pse na duhet? Përdor këtë mësim të Biblës për t’i mësuar fëmijët për Perëndinë dhe për krijimet e tij.

Jeta në kohët biblike—Bariu

Për cilat kafshë kujdesej bariu? Çfarë përfshinte puna e tij?

Gjykata Evropiane mbron të drejtën e kundërshtimit për shkak të ndërgjegjes

Lexo për këtë vendim historik që ka krijuar një precedent për vendet e tjera evropiane.