Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Mësim nga mëshira e Perëndisë

Mësim nga mëshira e Perëndisë

 Për të rinjtë

Mësim nga mëshira e Perëndisë

JONAI—PJESA 2

Udhëzime: Shqyrtoje këtë material në ambient të qetë. Ndërsa lexon shkrimet, imagjino sikur merr pjesë edhe ti në ngjarje. Përfytyroje skenën. Dëgjoji zërat. Përpiqu të provosh ndjenjat e personazheve. Jetoje tregimin.

1 ANALIZO NGJARJEN.—LEXO JONAIN 3:1–4:11.

Si mendon se u ndie Jonai kur hyri në qytetin e Ninevisë? ․․․․․

Çfarë ndjenje të krijon zëri i Jonait tek shpallte gjykimin e Jehovait?

․․․․․

Çfarë duhet ta ketë munduar Jonain kur u ul jashtë qytetit? (Shih Jonain 4:5-8.)

․․․․․

2 KËRKO MË THELLË.

Pse mund të ketë dashur Jonai që Jehovai ta shkatërronte Ninevinë siç kishte thënë?

․․․․․

Duke përdorur materialet që ke për kërkime, gjej informacione për (1) pamjen dhe veçoritë e bimës së kungullujësit dhe (2) çfarë kuptimi kishte që mbreti i Ninevisë u mbulua me copë thesi dhe u ul në hi

․․․․․

 Edhe pse në fillim ngurroi të profetizonte në Ninevi, pse Jonai mund të quhet profet i besueshëm dhe i guximshëm? (Mateu 21:28-31)

․․․․․

3 NXIRR DOBI NGA AJO QË MËSOVE. SHKRUAJ SE ÇFARË MËSOVE PËR . . .

Faktin që njerëzit janë në gjendje ta braktisin udhën e ligë.

․․․․․

Mëshirën e Jehovait.

․․․․․

Mëshirën që duhet të tregojmë ne.

․․․․․

4 ÇFARË TË VLEJTI MË SHUMË NGA KY TREGIM DHE PSE?

․․․․․

Për kërkime të tjera, shih Kullën e Rojës të 1 prillit 2009, faqet 14-18.

NËSE NUK KE BIBËL—LEXOJE NË ADRESËN E INTERNETIT www.watchtower.org