Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

‘Koha e caktuar’ është afër

‘Koha e caktuar’ është afër

 ‘Koha e caktuar’ është afër

ASHTU si profeti Habakuk, edhe dishepujt e Jezuit dëshironin me zjarr të shihnin fundin e vuajtjeve. Pasi mësuan se Mbretëria e Perëndisë do t’i rregullonte gjërat në tokë, ata e pyetën Jezuin: «Kur do të ndodhin këto gjëra dhe cila do të jetë shenja e pranisë sate [si Mbret] dhe e përfundimit të sistemit?» (Mateu 24:3) Si përgjigje, Jezui tha se vetëm Perëndia Jehova e dinte kohën e saktë se kur Mbretëria do ta merrte plotësisht nën kontroll tokën. (Mateu 24:36; Marku 13:32) Megjithatë, Jezui dhe të tjerë parathanë disa zhvillime që do të tregonin se koha ishte afër.—Shih  kutinë djathtas.

A nuk je dakord se sot këto gjëra janë më se të zakonshme? Jezui paratha edhe një vepër arsimimi që do të kryhej në mbarë tokën. Ai tha: «Ky lajm i mirë për mbretërinë do të predikohet në gjithë tokën e banuar si dëshmi për të gjitha kombet, dhe atëherë do të vijë fundi.»—Mateu 24:14.

Pikërisht kjo po ndodh sot. Këtë vepër po e kryejnë Dëshmitarët e Jehovait. Në rreth 236 vende, mbi shtatë milionë Dëshmitarë po u thonë njerëzve ç’do të bëjë Mbretëria dhe po i ndihmojnë të plotësojnë kërkesat e drejta të Perëndisë, vullneti i të cilit është t’u japë fund vuajtjeve e dhembjeve. Vazhdo të mësosh për Mbretërinë e Perëndisë dhe do të kesh shpresën të jetosh përgjithmonë në një botë pa vuajtje.

[Kutia në faqen 8]

 Shkrime që tregojnë për ditët e fundit

MATEU 24:6, 7; ZBULESA 6:4

• Luftëra pa precedent

MATEU 24:7; MARKU 13:8

• Tërmete të mëdha

• Mungesa ushqimi

LUKA 21:11; ZBULESA 6:8

• Murtaja

MATEU 24:12

• Rritet paligjshmëria

• Ftohet dashuria

ZBULESA 11:18

• Rrënim i tokës

2 TIMOTEUT 3:2

• Dashuri e tepërt për paratë

• Mosbindje ndaj prindërve

• Dashuri e tepruar për veten

2 TIMOTEUT 3:3

• Mungesë e përzemërsisë së natyrshme

• Njerëzit nuk janë të gatshëm për asnjë marrëveshje

• Mungesë vetëkontrolli në çdo nivel të shoqërisë

• Gjithandej njerëzit nuk kanë më dashuri për mirësinë

2 TIMOTEUT 3:4

• Njerëzit duan kënaqësinë më tepër se Perëndinë

2 TIMOTEUT 3:5

• Shumë veta në mënyrë hipokrite thonë se janë të krishterë

MATEU 24:5, 11; MARKU 13:6

• Shumë profetë të rremë

MATEU 24:9; LUKA 21:12

• Përndjekje e të krishterëve të vërtetë

MATEU 24:39

• Njerëzit nuk u kushtojnë vëmendje paralajmërimeve biblike

[Figura në faqen 8]

Në mbarë tokën, Dëshmitarët e Jehovait u mësojnë të tjerëve për Mbretërinë e Perëndisë