KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Korrik 2015

Ky numër përmban artikujt e studimit për javët 31 gusht deri 27 shtator 2015.

U paraqitën vullnetarisht për të shërbyer—Në Rusi

Lexoni për disa beqarë e të martuar që kanë shkuar në Rusi për të shërbyer atje ku ka më tepër nevojë. Ata kanë mësuar të mbështeten edhe më shumë te Jehovai.

Bëj çmos që të stolisësh parajsën frymore

A janë e njëjta gjë parajsa frymore dhe tempulli frymor? Cilën ‘parajsë’ pa Pavli në ‘qiellin e tretë’?

Si t’i shërbesh Jehovait në «ditët e kobshme»

Si të mbash besim të fortë e të vazhdosh t’i shërbesh Jehovait? Mendo për shërbëtorë të moshuar të Perëndisë në kohët biblike që i shërbyen me gëzim.

«Çlirimi juaj po afrohet»

Çfarë mesazhi do të shpallet pasi të fillojë shtrëngimi i madh? Ç’do të ndodhë me të mirosurit në atë kohë?

A ka rëndësi kush e vë re punën tënde?

Shembulli i Bezalelit dhe i Oholiabit na ndihmojnë të kuptojmë këtë të vërtetë jetësore: Jehovai e vëren punën tonë, edhe kur duket se të tjerët nuk e vërejnë.

Qëndrojini besnikë Mbretërisë së Perëndisë

Si mund të stërviten të krishterët që të jenë besnikë ndaj Jehovait dhe Mbretërisë së tij?

Ja vendi ynë i adhurimit!

Si duhet të tregojmë respekt për vendet tona të adhurimit? Si financohen mirëmbajtja e ndërtimi i Sallave të Mbretërisë?

A e dini?

Bibla thotë se disa zona të Tokës së Premtuar kishin pyje. A mund të ketë qenë vërtet kështu duke parë si janë shpyllëzuar sot?