KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Prill 2015

Ky numër përmban artikujt e studimit për javët 1 deri 28 qershor 2015.

Pleq, si e shihni stërvitjen e të tjerëve?

Shikoni shtatë sugjerime nga pleq që janë të zotë të stërvitin të tjerët.

Si i stërvitin pleqtë të tjerët që të jenë të kualifikuar

Pleqtë mund të nxjerrin dobi nga mënyra si stërviste Jezui, kurse nxënësit mund të ndjekin shembullin e Eliseut.

JETËSHKRIM

Bekime «në kohë të favorshme dhe në kohë të vështirë»

Jetëshkrimi i Trofim Nsombës, i cili hoqi përndjekje mizore në Malavi për hir të besimit, mund të të bëjë më të vendosur që të mbetesh besnik.

Sa reale është marrëdhënia jote me Jehovain?

Komunikimi forcon çdo marrëdhënie. Si mund ta zbatosh këtë parim në marrëdhënien me Perëndinë?

Mbështetu pa rezerva te Jehovai gjithmonë!

Mund të përballosh me sukses një nga vështirësitë më të mëdha në ndërtimin e marrëdhënies me Perëndinë.

Pse përjashtimi është një masë e dashur

Si mund të jetë në të mirën e të gjithëve diçka që shkakton aq shumë dhimbje?

A mundet një pemë e prerë të mbijë sërish?

Përgjigjja ndikon te shpresa që ke për të ardhmen.