KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Korrik 2013

Ky numër parashtron disa qartësime në kuptueshmëri për kohën e ngjarjeve në profecinë e Jezuit dhe për identitetin e skllavit të besueshëm dhe të matur.

«Na thuaj, kur do të ndodhin këto gjëra?»

Cila është kuptueshmëria e përditësuar për kohën e ngjarjeve në profecinë e Jezuit te kapitujt 24 dhe 25 të Mateut?

«Ja, unë jam me ju gjithë ditët»

Ilustrimi i Jezuit për grurin dhe egjrat përshkruan një kohë të mbjelljes, të rritjes dhe të korrjes. Cila është kuptueshmëria e përditësuar për korrjen?

Nga duart e pakicës ushqehet një shumicë

Si u siguroi Jezui ushqim frymor kongregacioneve në shekullin e parë? A krijoi kjo një model për sot?

«Kush është në të vërtetë skllavi i besueshëm dhe i matur?»

Ky artikull sqaron kuptueshmërinë për skllavin e besueshëm dhe të matur. Shqyrto se si shëndeti ynë frymor varet nga ky kanal.

Një anëtar i ri i Trupit Udhëheqës

Mark Sandersoni filloi të shërbente si anëtar i Trupit Udhëheqës të Dëshmitarëve të Jehovait më 1 shtator 2012.

JETËSHKRIM

Të etur për t’i shërbyer Jehovait kudo qoftë

Lexo se si një çift nga Holanda ka mësuar të besojë plotësisht te Jehovai pavarësisht nga sfidat dhe nga ndryshimi i rrethanave.

«Sa të bukura figurat!»

Figurat përdoren në botimet tona si mjete ndihmëse mësimore që na ngacmojnë mendimet e ndjenjat. Si mund të nxjerrësh dobi nga këto figura të bukura?