Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Treguesi i temave Kulla e Rojës 2012

Treguesi i temave Kulla e Rojës 2012

Tregon numrin e revistës ku ndodhet artikulli

ARTIKUJT E STUDIMIT

 • A e çmoni vërtet martesën, dhuratën e Perëndisë? 15/​5
 • A po e pasqyroni lavdinë e Jehovait? 15/​5
 • ‘Banorët e përkohshëm’ të bashkuar në adhurimin e vërtetë, 15/​12
 • Besoni te Jehovai: Perëndia i ‘kohëve dhe stinëve’, 15/​5
 • Bindjuni Perëndisë që të nxirrni dobi nga betimet e tij, 15/​10
 • ‘Biri dëshiron të na zbulojë Atin’, 15/​4
 • Ç’do të thotë për ty falja e Jehovait? 15/​11
 • Çfarë fryme tregon? 15/​10
 • Familjet e ndara nga ana fetare mund të jenë të lumtura, 15/​2
 • Imitoni vigjilencën e Jezuit, 15/​2
 • «Ishin të shtyrë nga fryma e shenjtë», 15/​6
 • Jehovai di ta çlirojë popullin e tij, 15/​4
 • Jehovai është «zbulues i të fshehtave», 15/​6
 • Jehovai mbledh familjen e tij, 15/​7
 • Jehovai na ruan për shpëtim, 15/​4
 • Jehovai zbulon gjërat që «do të ndodhin së shpejti», 15/​6
 • Jeni kujdestarë të besueshëm, 15/​12
 • Jezui la modelin e përulësisë, 15/​11
 • «Ji shumë i fortë dhe guximtar», 15/​2
 • Kongreset​—Raste të gëzuara për popullin e Jehovait, 15/​9
 • «Kush do të më kallë tmerrin?», 15/​7
 • Lejoje Jehovain të të çojë në lirinë e vërtetë, 15/​7
 • Martesa të tendosura: Si të ruajmë një pikëpamje pozitive? 15/​5
 • «Më mëso të bëj vullnetin tënd», 15/​11
 • Mëso nga durimi i Jehovait dhe i Jezuit, 15/​9
 • Mos shikoni ‘gjërat që keni lënë prapa’, 15/​3
 • Nëse thoni «Po», le të jetë «Po», 15/​10
 • Një priftëri mbretërore për dobinë e gjithë njerëzimit, 15/​1
 • «Nuk e dini as ditën, as orën», 15/​9
 • Paqe për një mijë vjet​—E më tej! 15/​9
 • Pse të vësh në radhë të parë shërbimin ndaj Jehovait? 15/​6
 • Qëndro i patundur e shmang grackat e Satanait! 15/​8
 • Ruhu nga grackat e Djallit! 15/​8
 • Shërbeji Perëndisë që të bën të lirë, 15/​7
 • Si do të marrë fund kjo botë? 15/​9
 • Si të kemi sukses të vërtetë në jetë? 15/​12
 • Silluni si qytetarë të Mbretërisë! 15/​8
 • T’i ndihmojmë njerëzit ‘të zgjohen nga gjumi’, 15/​3
 • T’i përballojmë me guxim vështirësitë e sotme, 15/​10
 • T’i shërbejmë Jehovait me gjithë zemër, 15/​4
 • Të bëjmë flijime me gjithë shpirt për Jehovain, 15/​1
 • Të falim bujarisht njëri-tjetrin, 15/​11
 • Të gëzojmë në shpresë, 15/​3
 • Të krishterët e vërtetë e respektojnë Fjalën e Perëndisë, 15/​1
 • Të mësojmë nga aspektet bazë të së vërtetës, 15/​1
 • Të mësojmë vigjilencën nga apostujt e Jezuit, 15/​1
 • Të ruajmë frymën pozitive të kongregacionit, 15/​2
 • Të ruajmë ndjenjën e urgjencës, 15/​3
 • Të ruajmë qëndrimin tonë si «banorë të përkohshëm», 15/​12
 • Të zhvillojmë frymën e më të voglit, 15/​11
 • Tradhtia: Një shenjë e kobshme e ditëve të fundit! 15/​4
 • «Unë jam me ju», 15/​8

BIBLA

 • A e parathotë të ardhmen? 1/​1
 • Bibla në anglisht e Koverdalit, 1/​6
 • Përdorimi besëtytnor, 15/​12
 • Për të rinjtë, 1/​1, 1/​4, 1/​7, 1/​10
 • Pse është unike, 1/​6
 • Suahili, 1/​9
 • Të ndryshon jetën, 1/​1, 1/​2, 1/​4, 1/​5, 1/​7, 1/​8, 1/​10, 1/​11

DËSHMITARËT E JEHOVAIT

 • «A mund të na bësh një fotografi?» (Meksikë), 15/​3
 • Actekët e sotëm, 1/​3
 • ‘Bija në sy prej saj’ (Valixhja me rrota «Agimi»), 15/​2
 • Botimi i thjeshtuar (Kulla e Rojës), 15/​12
 • Botimi për studim (Kulla e Rojës), 15/​1
 • Diplomimet e Galaadit, 1/​2, 1/​8
 • «Ëndrra ime u bë realitet», (shërbimi si pionier), 15/​7
 • Gjykata evropiane mbron të drejtën e kundërshtimit për shkak të ndërgjegjes, (V. Bajatjani), 1/​11
 • «Historia nuk gënjen» (Estonia), 1/​12
 • Kongreset krahinore «Ruaj zemrën!», 1/​5
 • Kufijtë s’bëjnë ndarje (Portugali, Spanjë, Francë), 1/​1
 • Letër nga . . . , 1/​3, 1/​6, 1/​9, 1/​12
 • Mbledhja vjetore, 15/​8
 • ‘Mesazhi më i mirë që kishin dëgjuar’ (radio në Kanada), 15/​11
 • Mirëdashja tret hidhërimin, 15/​6
 • «Nga goja e fëmijëve» (Rusia, Australia), 15/​10
 • Pelegrinët, 15/​8
 • Përfshihen gratë në mësimdhënie? 1/​9
 • Përhapësit, 15/​5
 • Pse predikojnë shtëpi më shtëpi? 1/​6
 • Shkollat teokratike, 15/​9
 • Shpallën me guxim fjalën e Perëndisë, 15/​2
 • ‘Si mund të predikoj?’ (i paralizuari), 15/​1
 • Të ruajmë xhevahiret e së kaluarës sonë, 15/​1
 • Teprica e tyre plotësoi një mungesë (kontributet), 15/​11
 • U paraqitën vullnetarisht në Brazil, 15/​10
 • U paraqitën vullnetarisht në Ekuador, 15/​7

JEHOVAI

 • Afrojuni Perëndisë, 1/​1, 1/​2, 1/​3, 1/​4, 1/​5, 1/​6, 1/​7, 1/​8, 1/​9, 1/​10, 1/​11, 1/​12
 • Atë, 1/​7
 • Dëgjuesi i lutjes, 1/​7
 • Do të vendosë një qeveri botërore? 1/​11
 • I ndëshkon njerëzit në ferrin e zjarrtë? 1/​10
 • Interesohet për gratë? 1/​9
 • Për çfarë do ta pyesje Perëndinë? 1/​11
 • Pse duhet ta përdorim emrin? 1/​6
 • Pse e dërgoi Jezuin në tokë? 1/​12
 • Pse i kërkoi Abrahamit të flijonte të birin? 1/​1
 • Pse ka një organizatë? 1/​2

JETA DHE CILËSITË E KRISHTERE

 • A çon pornografia në përjashtim? 15/​3
 • A varet lumturia nga martesa? 1/​10
 • Borxhet, 1/​11
 • Deklaratë Besnikërie, 15/​12
 • Dhurata e beqarisë, 15/​11
 • Kur fëmija adoleshent vë në dyshim besimin tënd, 1/​2
 • Mësimet e mia të Biblës, 1/​2, 1/​5, 1/​8, 1/​11
 • Mësojini fëmijët, 1/​3, 1/​6, 1/​9, 1/​12
 • Mirëdashja, 1/​9
 • Përpiqu të fitosh «aftësinë për të drejtuar me mjeshtëri», 15/​6
 • Pse pagëzohen të krishterët? 4/​1
 • «Ruhuni nga majaja e farisenjve», 15/​5
 • Si i jep këshillat? 15/​3
 • Si ta bëjmë studimin më të këndshëm e frytdhënës? 15/​1
 • Të krishterët e parë dhe politika, 1/​5

JETËSHKRIME

 • Fuqia e Fjalës së Perëndisë në një familje hinduiste (N. Govindsami), 1/​10
 • Gjeta lirinë e vërtetë! (M. Kilini), 1/​12
 • Jehovai më mësoi të bëj vullnetin e tij (M. Llojdi), 15/​7
 • Jehovai m’i ka hapur sytë (P. Ojaka), 1/​6
 • Më tërhiqte mençuria e të moshuarve (E. Xherdi), 15/​5
 • Miq prej 60 vjetësh (L. Tërneri, U. Kasteni, R. Kelsei, R. Tempëlltoni), 15/​10
 • «Në të djathtën tënde gjithnjë gjen ëndje» (L. Diduri), 15/​3
 • Një mësim i çmuar nga shërbimi i shenjtë (O. Randriamura), 15/​6
 • Shtatëdhjetë vjet që kam kapur cepin e rrobës së një judeu (L. Smithi), 15/​4
 • Tani e njoh Perëndinë që adhuroj (M. Bakudio), 1/​9

JEZU KRISHTI

 • A është Jezui Perëndia? 1/​4
 • Krimi i keqbërësve që u ekzekutuan përkrah, 1/​2
 • Kuptimi i shprehjes «shko me të dy kilometra» (Mt 5:41), 1/​4
 • Kur u bë Mbret? 1/​8
 • Kush e dërgoi «yllin»? 1/​4
 • Pikëpamja për politikën, 1/​5
 • Pse mënyra si vdiq i pengoi judenjtë? 1/​5
 • Pyetjet marrin përgjigje, 1/​4
 • Si duhet ta kujtojmë vdekjen e Jezuit? 1/​3
 • Ungjijtë apokrifë, 1/​4

TË NDRYSHME

 • A do të shkatërrohet toka? 1/​2
 • A është besimi një formë vetëmashtrimi? 1/​11
 • A ikën të krishterët nga Judea para vitit 70 të e.s.? 1/​10
 • A mund të jetosh përgjithmonë? 1/​10
 • A shkojnë të gjithë njerëzit e mirë në qiell? 1/​8
 • Abrahami, 1/​1
 • Altar për ‘një Perëndi të panjohur’, 1/​3
 • Asueri (i Esterës), 1/​1
 • Bariu (kohët biblike), 1/​11
 • Beson se ke jetuar më parë? 1/​12
 • «Bijtë e profetëve», 1/​10
 • Bitum në vend të llaçit, 1/​7
 • Bujku (kohët biblike), 1/​5
 • Diçka më e mirë se Krishtlindjet, 1/​12
 • Dita e Gjykimit, 1/​9
 • Do të marrë fund korrupsioni? 1/​10
 • Duhani, 1/​8
 • «E pamundur!»​—Çfarë do të thotë? 1/​6
 • Embrionet e ngrira njerëzore, 15/​12
 • Engjëjt dhe demonët, ndikojnë te ne? 1/​7
 • Feja dhe politika, 1/​5
 • ‘Froni i gjykimit’ (Ve 18:12), 1/​5
 • Fyej nëpër funerale në ditët e Jezuit? 1/​2
 • Gjenealogjitë judaike, 1/​6
 • «Grua e shkëlqyer» (Rutha), 1/​10
 • Gurët në copën para kraharorit të kryepriftit, 1/​8
 • Hanai në tregimet e ungjijve, 1/​4
 • Harmagedoni, 1/​2
 • Humbja e një drahme, 1/​12
 • Kozmetika në kohët biblike, 1/​12
 • Kripa e humb kripësinë? (Mt 5:13) 1/​12
 • «Ku të shkosh ti, do të shkoj edhe unë» (Rutha), 1/​7
 • Kur u bë fuqia botërore anglo-amerikane fuqia e shtatë? 15/​6
 • Lajm i mirë për fetë, 1/​5
 • Letra në kohët biblike, 1/​7
 • Mrekullitë, 1/​8
 • Muzikantët dhe veglat muzikore (kohët biblike), 1/​2
 • Natani​—Përkrahës besnik i adhurimit të pastër, 15/​2
 • Ngjyrat dhe pëlhurat në kohët biblike, 1/​3
 • Pena e boja në kohët biblike, 1/​11
 • Peshkatarët (kohët biblike), 1/​8
 • «Për këtë do të shpërbleheni» (Asa), 15/​8
 • Përshtypjet e para, 1/​3
 • Pse disa nuk i festojnë Krishtlindjet? 1/​12
 • Pse të martohemi vetëm me bashkëbesimtarë? 1/​7
 • Selaniku, 1/​6
 • Shitblerja në Izrael, 1/​9
 • Si dërgoheshin letrat në kohët biblike? 1/​9
 • Si t’ia dalim me më pak të ardhura? 1/​6
 • Si ta dallojmë krishterimin e vërtetë? 1/​3
 • Si të kesh një të ardhme të suksesshme? 1/​5
 • Si të rifitoni besimin? (pas kurorëshkeljes), 1/​5
 • Siguroi mbrojtje, gjërat e nevojshme dhe ngulmoi (Jozefi), 1/​4
 • Spiritizmi, 1/​3
 • Taksambledhësit (shekulli i parë), 1/​3
 • Tendat që bënte Pavli, 1/​11
 • Triniteti, 1/​3
 • Tullat në Egjiptin e lashtë, 1/​1
 • Vdekja e besnikëve të Perëndisë është «e shtrenjtë»? 15/​5
 • Veproi me mençuri, guxim dhe altruizëm (Estera), 1/​1
 • Vera si ilaç, 1/​8
 • Zbulohet identiteti i tetë mbretërve, 15/​6
 • Zilia, 15/​2