KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Tetor 2018

Ky numër përmban artikujt e studimit për periudhën 3-30 dhjetor 2018.

1918​—Njëqind vjet më parë

Evropa vlonte ende nga Lufta I Botërore, por ngjarjet që ndodhën në fillim të atij viti dukej se premtonin gjëra të mira për Studentët e Biblës dhe botën në përgjithësi.

Të themi të vërtetën

Pse gënjejnë njerëzit dhe cilat janë pasojat? Si mund t’i themi të vërtetën njëri-tjetrit?

T’u mësojmë të tjerëve të vërtetën

Gjatë kohës që na mbetet për të dëshmuar, synimi ynë kryesor duhet të jetë t’u mësojmë njerëzve të vërtetën. Si mund të na ndihmojë Çanta e mjeteve mësimore?

JETËSHKRIM

Jehovai e bekoi me bollëk vendimin tim

Kur ishte i ri, Çarls Molohani zgjeroi shërbimin dhe plotësoi kërkesën për në Bethel. Jehovai e ka bekuar me bollëk gjatë dekadave.

Ki besim tek Udhëheqësi ynë aktiv​—Krishti

Ndërsa organizata e Perëndisë ecën para me shpejtësi të madhe, çfarë arsyesh kemi për t’i besuar udhëheqjes së Krishtit?

Ruaj paqen e brendshme edhe kur ndryshojnë rrethanat

Kur jeta jonë merr një kthesë të papritur, mund të provojmë stres emocional. Si mund të na ndihmojë «paqja e Perëndisë»?

A e dini?

Stefani u bë martiri i parë mes dishepujve të Krishtit që përmendet në Bibël. Si ia doli të qëndronte aq i qetë përballë përndjekjes?