KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Tetor 2017

Ky numër përmban artikujt e studimit për periudhën 27 nëntor deri 24 dhjetor 2017.

JETËSHKRIM

Korrim bekime kur bëjmë ç’na kërkon Jehovai

Më 1952, Oliva Methjus dhe i shoqi pranuan një ftesë për t’u transferuar në Irlandë, që të shërbenin si pionierë. Si i bekoi Jehovai?

«Le të duam . . . me vepra e të vërtetë»

Si mund të tregojmë se dashuria jonë është krejtësisht e sinqertë, pa hipokrizi?

E vërteta nuk sjell «paqen, por shpatën»

Çfarë është ‘shpata’ që tha se do të sillte Jezui, dhe si mund të ndikojë te ti?

Jozefi nga Arimatea mposht pavendosmërinë

Kush ishte ai? Ç’lidhje kishte me Jezuin? Pse ia vlen t’i kushtosh vëmendje historisë së tij?

Vegimet e Zakarisë​—Si ndikojnë te ti

Një rrotull që fluturon, një grua e mbyllur mirë në një enë dhe dy gra që ngrihen fluturim. Pse ia dha Perëndia këto vegime të fuqishme Zakarisë?

Karrocat dhe një kurorë të mbrojnë

Male prej bakri, karroca të pajisura për betejë e një kryeprift që kurorëzohet. Për çfarë e siguron popullin e Perëndisë sot vegimi i fundit i Zakarisë?

Një gjest mirëdashjeje të krishterë

Si iu zgjua interesi për të vërtetat e Biblës një kundërshtari falë një gjesti mirëdashjeje?

A e dini?

Cila praktikë judaike e shtyu Jezuin të dënonte bërjen e betimeve?