KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Mars 2018

Ky numër përmban artikujt e studimit për periudhën 30 prill deri 3 qershor 2018.

Pagëzimi—Një kërkesë për të krishterët

Çfarë mëson Bibla për pagëzimin? Cilët hapa duhet të hedhë një person para se të pagëzohet? Pse një mësues i krishterë duhet të ketë në mendje synimin e pagëzimit kur mëson fëmijët e tij ose studentë të tjerë të Biblës?

Prindër, a po e ndihmoni fëmijën të përparojë drejt pagëzimit?

Për çfarë duan të sigurohen prindërit e krishterë para se fëmijët e tyre të pagëzohen?

PYETJE NGA LEXUESIT

Pyetje nga lexuesit

Pse Dëshmitarët e Jehovait e paraqesin apostullin Pavël si pa flokë ose me pak flokë?

Udha e këndshme e mikpritjes​—Kaq e nevojshme!

Pse Shkrimet i nxitin të krishterët të mikpresin njëri-tjetrin? Çfarë mundësish kemi për të treguar mikpritje? Si mund t’i kapërcejmë pengesat që ndoshta na frenojnë të jemi mikpritës?

JETËSHKRIM

Jehovai s’më ka zhgënjyer kurrë!

Erika Norer Brajti ka shërbyer si pioniere e rregullt, pioniere speciale dhe misionare. Ajo tregon si e ka mbështetur, forcuar dhe udhëhequr Perëndia gjatë viteve të shumta të shërbimit besnik.

Disiplina​—Dëshmi e dashurisë së Perëndisë

Ç’mund të mësojmë nga ata që disiplinoi Perëndia në të kaluarën? Dhe si mund të imitojmë shembullin e Jehovait kur duhet të japim disiplinë?

«Dëgjoni disiplinën dhe bëhuni të mençur»

Në cilat mënyra na e mëson Jehovai vetëdisiplinën? Dhe si mund të nxjerrim dobi nga çdo disiplinë që mund të marrim në kongregacion?