KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Mars 2017

Ky numër përmban artikujt e studimit për periudhën 1-28 maj 2017.

JETËSHKRIM

Kam nxjerrë dobi duke ecur me të mençurit

Gjatë viteve të shumta në shërbimin e plotkohor, Uilliam Samuelsoni ka pasur caktime që kanë qenë njëherazi emocionuese dhe sfiduese.

T’u japim nderim atyre që u takon

Cilët janë të denjë për nderim, dhe pse? Si do të nxjerrësh dobi teksa i nderon ata?

Trego besim​—Merri vendimet me mençuri!

Disa nga vendimet që merr do ta ndryshojnë jetën tënde. Çfarë mund të të ndihmojë të marrësh vendime të mençura?

Shërbeji Jehovait me gjithë zemër!

Asa, Jehozafati, Hezekia dhe Josia, mbretër të Judës, bënë që të gjithë gabime. Por në sytë e Perëndisë, ata i shërbyen me gjithë zemër. Përse i pa me atë sy Ai?

A do të ndjekësh me gjithë zemër gjërat e shkruara?

Mund të mësosh nga gabimet e të tjerëve, përfshirë edhe gabimet e personazheve të Biblës.

Si të jesh mik kur miqësia është në rrezik

Mund të ketë raste kur një miku yt ka tmerrësisht nevojë për ndihmë që të kthehet në udhën e duhur. Si mund të ndihmosh?

Një emër biblik mbi një shtambë të lashtë

Studiuesve u ngjallën interes copëzat e një shtambe qeramike 3.000-vjeçare të zbuluara në vitin 2012. Po ç’kishte kaq të veçantë tek ai zbulim?