Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Nën qeverisjen e Mbretërisë së Perëndisë njerëzit «do të kënaqen pa masë me paqen e pafund».​—Psalmi 37:11

Çfarë thotë Bibla?

Çfarë thotë Bibla?

A mund të të ndihmojë Bibla të përballosh ankthin?

Si mendon?

  • Po

  • Jo

  • Ndoshta

Bibla thotë:

«Hidhni gjithë ankthin tuaj mbi [Perëndinë], sepse ai interesohet për ju.» (1 Pjetrit 5:7) Bibla na siguron se Zoti mund të të ndihmojë të gjesh lehtësim nga ankthi.

Ç’mësojmë tjetër nga Bibla?

  • Duke u lutur, mund të kesh ‘paqen e Perëndisë’ që pakëson ankthin.​—Filipianëve 4:6, 7.

  • Përveç kësaj, leximi i Fjalës së Perëndisë mund të të ndihmojë të përballosh stresin.​—Mateu 11:28-30.

A do të zhduket ndonjëherë ankthi?

Disa mendojnë . . . se ankthi dhe stresi janë pjesë e jetës, ndërsa të tjerë besojnë se vetëm në jetën tjetër do të shpëtojmë nga ankthi. Po ti, si mendon?

Bibla thotë:

Zoti do të zhdukë shkaqet e ankthit. «Nuk do të ketë më vdekje. As vajtim, as klithmë, as dhembje nuk do të ketë më.»​—Zbulesa 21:4.

Ç’mësojmë tjetër nga Bibla?