Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

KULLA E ROJËS Nr. 4 2017 | Çfarë thotë Bibla për jetën dhe vdekjen?

SI MENDON?

A bën pjesë vdekja në vullnetin e Perëndisë për ne? Bibla thotë: «[Zoti] do të fshijë çdo lot nga sytë e tyre. Nuk do të ketë më vdekje.»​Zbulesa 21:4.

Ky numër i revistës Kulla e Rojës shqyrton çfarë thotë Bibla për jetën dhe vdekjen.

 

TEMA KRYESORE

A ka jetë pas vdekjes?

Meqë ka mendime kaq të ndryshme për atë çka ndodh pas vdekjes, ku mund të gjejmë informacion të besueshëm?

TEMA KRYESORE

Çfarë thotë Bibla për jetën dhe vdekjen?

A vazhdon të jetojë pas vdekjes një pjesë jona? A kemi një shpirt të pavdekshëm? Ku janë të vdekurit?

Kur një njeri i dashur ka sëmundje vdekjeprurëse

Ç’mund të bëjnë familjarët që t’i japin zemër e të kujdesen për njeriun e tyre të dashur? Si t’i përballojnë ndjenjat e ndryshme që mund të provojnë teksa kujdesen për të sëmurin?

Elias Huteri dhe Biblat e tij mbresëlënëse në hebraisht

Elias Huteri, studiues i shekullit të 16-të, botoi dy Bibla në hebraisht që ishin veçanërisht të çmuara.

Garanci e fuqishme nga shkronja më e vockël hebraike

Çfarë donte të na mësonte Jezui kur foli për shkronjën më të vogël të alfabetit?

Parajsa në tokë—Ëndërr apo realitet?

Ideja e parajsës së humbur tokësore ka qenë ndër më të pëlqyerat në historinë njerëzore. A mund të rivendoset ndonjëherë parajsa?

Çfarë thotë Bibla?

Duket se ankthi është pjesë e jetës sonë. A mund të pakësohet ankthi?

Artikuj të tjerë online

Pse vdesin njerëzit?

Përgjigjja e Biblës për këtë pyetje jep edhe ngushëllim, edhe shpresë.