KULLA E ROJËS Nr. 4 2016 | Bibla​—Historia e saj e mbijetesës

Duke pasur parasysh kërcënimet e shumta gjatë shekujve, Bibla ose mesazhi i saj mund të ishin zhdukur. Pse është domethënës fakti që ka mbijetuar?

TEMA KRYESORE

Një histori me rëndësi

Asnjë libër tjetër nuk ka ndikuar në bindjet e kaq shumë njerëzve për një kohë kaq të gjatë. Por, a mund t’i besojmë Biblës?

TEMA KRYESORE

Bibla i mbijetoi prishjes

Shkrimtarët dhe kopjuesit e Biblës përdorën pergamena dhe papiruse për të dokumentuar mesazhin e Biblës. Si kanë mbijetuar këto shkrime të lashta deri në ditët tona?

TEMA KRYESORE

Bibla i mbijetoi kundërshtimit

Udhëheqës politikë e fetarë janë përpjekur t’i pengojnë njerëzit të mbajnë, të prodhojnë ose ta përkthejnë Biblën.

TEMA KRYESORE

Bibla u mbijetoi përpjekjeve për t’ia ndryshuar mesazhin

Disa njerëz të paskrupull janë përpjekur t’ia ndryshojnë mesazhin Biblës. Si janë zbuluar dhe si janë ndaluar përpjekjet e tyre?

TEMA KRYESORE

Pse ka mbijetuar Bibla?

Çfarë ka të veçantë ky libër?

A e dini?

Pse ishte e veçantë mënyra si i trajtonte Jezui të lebrosurit? Mbi ç’baza e lejonin divorcin krerët fetarë judenj?

A mund të çlirohemi nga vargonjtë e dhunës?

Ka njerëz që janë ndihmuar të braktisin sjelljen e dhunshme. Ajo që i ka motivuar ata, mund të motivojë edhe të tjerë.

BIBLA TË NDRYSHON JETËN

Dështova shumë herë derisa ia dola mbanë

Si hoqi dorë nga vesi i pornografisë një burrë dhe si gjeti paqe mendore?

Krahasimi më me vlerë që mund të bësh

Mijëra fe të krishtere janë të ndara nga doktrinat kontradiktore dhe pikëpamjet e ndryshme. Prandaj si mund të përcaktosh se kush mëson të vërtetën?

Çfarë thotë Bibla?

Mos vallë Zoti po përdor ndonjë organizatë me të njëjtin në besim që t’i afrojë njerëzit drejt vetes?

Artikuj të tjerë online

A ka Bibla mendimet e Perëndisë?

Shumë shkrimtarë të Biblës ia dhanë meritën Perëndisë për gjërat që shkruan. Pse?