Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

KULLA E ROJËS Nr. 3 2018 | A interesohet Perëndia për ty?

A INTERESOHET PERËNDIA PËR TY?

Kur ndodhin katastrofa ose kur njerëzit vuajnë dhe vdesin, mund të pyesim nëse Perëndia i sheh ose nëse i interesojnë këto gjëra. Bibla thotë:

«Sytë e Jehovait janë mbi të drejtët dhe veshët e tij te përgjërimi i tyre, por fytyra e Jehovait është kundër atyre që bëjnë të këqija.»​—1 Pjetrit 3:12.

Ky numër i Kullës së Rojës tregon si na ndihmon Perëndia tani dhe çfarë do të bëjë së shpejti për t’u dhënë fund gjithë vuajtjeve.

 

«Ku ishte Zoti?»

A ke pësuar ndonjë ngjarje tronditëse që të ka bërë të dyshosh nëse Perëndia interesohet për ty personalisht?

A të vë re Perëndia?

Cilat prova dëshmojnë se Perëndia interesohet thellësisht për mirëqenien tënde?

A të kupton Perëndia?

Njohuria unike që Perëndia ka për ne dhe për ndërtimin tonë gjenetik, na siguron se na kupton vërtet deri në detajin më të imët.

A ka empati Perëndia?

Bibla na siguron se Perëndia na vë re, na kupton dhe ndien empati për ne.

Vuajtjet​—Ndëshkim nga Perëndia?

A i përdor Perëndia sëmundjet ose tragjeditë si ndëshkim për mëkatet?

Kush e ka fajin?

Bibla zbulon tri arsye kryesore pse vuajnë njerëzit.

Së shpejti Perëndia do t’u japë fund të gjitha vuajtjeve

Si mund ta dimë se, së shpejti, Perëndia do t’u japë fund të gjitha vuajtjeve dhe padrejtësive?

Si nxjerr dobi nga interesimi i Perëndisë?

Shkrimet na ndihmojnë të kemi besim te premtimet e Perëndisë për një të ardhme të mrekullueshme.

Si ndihet Perëndia kur të sheh që vuan?

Shqyrto disa vargje nga Bibla që të ndihmojnë të kuptosh si ndihet Perëndia për vuajtjet e tua.