ZGJOHUNI! Nëntor 2014 | Sekretet e lumturisë

Bibla përmban këshilla praktike që të ndihmojnë të bësh një jetë të lumtur. Shiko katër shembuj të besueshëm të mençurisë biblike.

Një vështrim rreth botës

Temat përfshijnë: prishen planet për mbrojtjen e pyjeve të shiut në Ekuador, vështirësi për të diktuar gjakun e infektuar me HIV dhe mosmarrëveshje për kujdestarinë e kafshëve në Australi.

TEMA KRYESORE

Sekretet e lumturisë

A mund të na ndihmojë vërtet mençuria biblike të jemi të lumtur? Ky artikull shqyrton katër parime biblike që vërtet bëjnë punë.

Ujësjellësit romakë—Mrekulli inxhinierike

Pse ndërtuan ujësjellës romakët e lashtë? Pse këta ujësjellës mund të quhen vepra të jashtëzakonshme inxhinierike?

NDIHMË PËR FAMILJEN

Kur fëmija gënjen

Ç’të bësh kur fëmija gënjen? Ky artikull tregon këshilla biblike që të ndihmojnë t’i mësosh fëmijës sa rëndësi ka të thotë të vërtetën.

JETËSHKRIM

Gjeta shpresë kur pata nevojë më tepër se kurrë

Në moshën 20-vjeçare, Miklos Aleksa u paralizua gjatë një aksidenti tragjik. Si e ndihmoi Bibla të gjejë shpresë reale për një të ardhme më të mirë?

PIKËPAMJA E BIBLËS

Pastërtia

Shihni këshillat e arsyeshme të Biblës, që kanë ndihmuar miliona të bëjnë jetë të pastër e të shëndetshme.

«Simbol i zymtë dhe i fuqishëm»

Pse ka mbetur pjesërisht e rrënuar një ndërtesë në Hiroshimë, Japoni, që nga 1945-a? Lexo për këtë strukturë unike dhe si lidhet ajo me premtimet e Biblës për të ardhmen.

Artikuj të tjerë online

Si ta largoj trishtimin?

Mëso ç’mund të bësh kur trishtimi të mbërthen në kthetrat e tij.

Pse t’i ndihmoj të tjerët?

Kur u bën të mira të tjerëve, nxjerr dobi të paktën në dy mënyra. Cilat janë ato?

Të rinjtë flasin për paratë

Ja disa këshilla për paratë, si t’i shpenzosh, si t’i kursesh dhe sa rëndësi t’u japësh.

Fletë biblike për Miriamin

Cilës vegël muzikore i binte Miriami? Shkarko këtë fletë biblike dhe mëso më shumë për të.