ZGJOHUNI! Korrik 2014 | Si t’i përballosh tragjeditë?

Si do të reagosh nëse të bie një fatkeqësi?

Një vështrim rreth botës

Temat përfshijnë: një vend ku numri i femrave që pijnë me tepri është më i madh se ai i burrave, jeta gëlon në një vend që s’ta merr mendja dhe një shtet që i paguan banorët me flori për humbje peshe.

TEMA KRYESORE

Kur ndodh një tragjedi

Bibla mund të të ndihmojë ta përballosh.

TEMA KRYESORE

Humbja e zotërimeve

Keji humbi gjithçka kishte nga tsunami në Japoni në vitin 2011. Atë e ndihmuan miqtë dhe ndihmat që mori, por një shkrim biblik e ndihmoi edhe më shumë.

TEMA KRYESORE

Problemet shëndetësore

Mejbëlli punonte si fizioterapiste. Por, pas operacionit për shkak të tumorit në tru, kaloi të njëjtat vështirësi që kishin pasur pacientët e saj.

TEMA KRYESORE

Vdekja e një njeriu të dashur

Pesë nga familja e Ronaldos vdiqën në një aksident me makinë para 16 vjetësh. Megjithëse e ndien akoma boshllëkun, ka gjetur paqe të brendshme.

NDIHMË PËR FAMILJEN

Si të tregoj mirësjellje me mesazhet?

A është e pasjellshme ta ndërpresësh bisedën thjesht për të lexuar një mesazh? Apo mendon se e pasjellshme është ta shpërfillësh mesazhin dhe të vazhdosh bisedën?

VENDE DHE POPUJ

Një vizitë në Irlandë

Njihu me njerëzit e përzemërt të Ishullit të Smeraldit.

INTERVISTË

Një shkencëtar i fizikës eksperimentale flet për besimin e tij

Dy fakte kyçe nga natyra që e bindën Uenlong He se ka një Krijues.

PIKËPAMJA E BIBLËS

Feja

Bibla shpjegon pse ka kaq shumë fe.

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Sistemi riprodhues gastrik i bretkosës

Pse thotë një evolucionist se një ndryshim i ngadaltë e progresiv në ndërtimin e saj biologjik do të ishte i pakonceptueshëm?

Artikuj të tjerë online

Si mund t’i shpjegoj bindjet që kam për seksin?

Nëse të pyesin: ‘Akoma e virgjër ti?!’, a mund t’ua shpjegosh nga Bibla bindjet e tua për seksin?

Po nëse të tjerët flasin për mua?

Si të mos i lejosh fjalët e të tjerëve të të shkatërrojnë ty ose reputacionin tënd?

Si të mos i zvarrit më gjërat?

Këshilla si të mos i zvarritësh më gjërat.

Të rinjtë flasin për paratë

Ja disa këshilla për paratë, si t’i shpenzosh, si t’i kursesh dhe sa rëndësi t’u japësh.

Gjendet Moisiu i vogël

Kush janë njerëzit në figurë? Lexo tregimin biblik te Dalja, kapitulli 2 për ta zbuluar këtë.