ZGJOHUNI! Shkurt 2014 | Si ta përdorësh kohën me mençuri?

Kur koha ikën, nuk kthehet më. Shqyrto katër mënyra që kanë ndihmuar shumë njerëz ta përdorin kohën për gjërat që kanë më tepër rëndësi.

Një vështrim rreth botës

Temat përfshijnë: kontrabanda e fildishit në Malajzi, besueshmëria e kishës në Itali, sëmundjet në Afrikë dhe fëmijët që mësojnë bixhozin.

PIKËPAMJA E BIBLËS

Spiritizmi

Shumë veta përpiqen të komunikojnë me të vdekurit, por cila është pikëpamja e Biblës për këtë?

TEMA KRYESORE

Si ta përdorësh kohën me mençuri?

Një mënyrë si ta përdorësh sa më mirë kohën është duke analizuar jetën tënde nga dy këndvështrime. Cilat janë ato?

INTERVISTË

Një bioteknolog flet për besimin e tij

Studimi i sistemit imunitar e shtyu dr. Hans-Kristian Kotlarin të pyeste për origjinën e jetës. Si mori përgjigje nga studimi i Biblës?

PORTRETE NGA E KALUARA

Kostandini

Shih se si pikëpamjet politike e fetare të Kostandinit ndikuan në bindjet e shumë kishave sot.

NDIHMË PËR FAMILJEN

Kur vajza jote adoleshente është shumë e stresuar

Shumë adoleshente stresohen nga ndryshimet që kalojnë. Si mund t’i ndihmojnë prindërit ta përballojnë stresin?

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Llambushka e xixëllonjës

Si i ka frymëzuar ky insekt i vockël shkencëtarët për ta shtuar dritën e diodave, që përdoren në shumë pajisje elektronike?

Artikuj të tjerë online

A jam e fiksuar pas pamjes?

Si të kesh pikëpamje të ekuilibruar, nëse ke ndonjë problem me pamjen?

Kush është një mik i vërtetë?

Miq sa për emër gjenden kollaj, por si të gjesh një mik të vërtetë?

Çfarë duhet të di për sexting?

A po të bëjnë presion të bësh sexting? Cilat janë pasojat e sexting? A është thjesht flirtim i padëmshëm?

Të rinjtë flasin për shëndetin

A e ke të vështirë të hash shëndetshëm e të bësh fizkulturë? Në këtë videoklip të rinjtë tregojnë si kujdesen për shëndetin.

Moisiu rritet në Egjipt

Pse e ëma e vuri Moisiun në lumin Nil? Mëso më shumë për Moisiun, familjen e tij dhe vajzën e Faraonit.