ZGJOHUNI! Nëntor 2013 | Vlera morale që të pasurojnë vërtet

Vlerat që kemi ndikojnë në përparësitë tona, në marrëdhëniet me të tjerët dhe në drejtimin moral që u japim fëmijëve. Shqyrto katër vlera biblike që na pasurojnë jetën.

Një vështrim rreth botës

Temat përfshijnë: taksa e kishës në Gjermani, ndikimi i lavdërimit te truri dhe rritja globale e numrit të atyre që thonë se «nuk i përkasin asnjë feje».

NDIHMË PËR FAMILJEN

Si të flasësh me adoleshentin për sexting?

Mos prit që fëmija yt të përfshihet në incidente të tilla. Fol për rreziqet e sexting me fëmijën adoleshent.

TEMA KRYESORE

Vlera morale që të pasurojnë vërtet

Shumë veta mendojnë: «Nëse të duket e drejtë, bëje. Ndiq zemrën.» A është arsyetim i mençur ky? Shih se si Bibla jep vlera ku mund të besosh.

INTERVISTË

Një pianist i muzikës klasike flet për besimin e tij

Vetë muzika e bindi këtë ish-ateist të besonte se ka një Krijues. Çfarë e bëri të besojë se Bibla vjen nga Perëndia?

Si t’i përballosh vështirësitë e menopauzës?

Sa më shumë të kuptosh ti dhe të afërmit e tu për menopauzën, aq më mirë do t’i përballosh vështirësitë e saj.

PIKËPAMJA E BIBLËS

Martesa

Mëso se si rolet që ka caktuar Perëndia në martesë, mund ta ndihmojnë burrin e gruan të jenë të lumtur e të kenë një martesë të suksesshme.

A ke «vazhdimisht gosti»?

Me gjithë problemet, mëso si mund të përqendrohesh te gjërat pozitive dhe të kesh gëzim të brendshëm.

Artikuj të tjerë online

A jam e fiksuar pas pamjes?

Si të kesh pikëpamje të ekuilibruar, nëse ke ndonjë problem me pamjen?

Po nëse vuaj nga një sëmundje? (Pjesa 1)

Katër të rinj tregojnë çfarë i ndihmon t’i përballojnë problemet shëndetësore dhe të jenë pozitivë.

Pse bëj të prera në trup?

Shumë të rinj dëmtojnë veten. Si të gjesh ndihmë nëse edhe ti e ke këtë problem?

Ja ç’thonë të rinjtë për zvarritjen e gjërave

Dëgjo ç’thonë të rinjtë për pasojat e këqija kur i zvarrit gjërat dhe për dobitë kur e përdor kohën me mençuri.

Jozefi shpëton shumë njerëz

Shkarko këtë tregim dhe lexo për Jozefin, të cilin Perëndia e përdori që të shpëtonte një komb të tërë.