ZGJOHUNI! Tetor 2013 | Tri gjëra që s’blihen me para

Zotërimet materiale mund të na shpërqendrojnë pikërisht nga gjërat që kanë me tepër rëndësi në jetë: gjërat që s’blihen me para. Shiko tre shembuj.

Një vështrim rreth botës

Temat: trafik i rëndë në Kinë, dhunim i lirisë fetare në Armeni, rreziqet e siteve shoqërore në Japoni etj.

NDIHMË PËR FAMILJEN

Kur një miqësi kalon cakun

A i thua vetes: «Jemi vetëm shokë.» Nëse po, shqyrto parimet biblike që të kuptosh nëse është vërtet kështu.

INTERVISTË

Një biokimist shpjegon besimin e tij

Çfarë e shtyu këtë studiues të rishqyrtonte origjinën e jetës dhe çfarë e bindi se Bibla është libër nga Perëndia?

TEMA KRYESORE

Tri gjëra që s’blihen me para

Falë parave blejmë disa gjëra, por kënaqësia më e madhe në jetë vjen nga gjërat që nuk blihen me para.

Çfarë duhet të dish për epilepsinë?

Mëso disa fakte bazë për këtë çrregullim që shpesh keqkuptohet.

PIKËPAMJA E BIBLËS

Depresioni

Mëso pse depresioni i mundon njerëzit dhe si mund të të ndihmojë Bibla t’i përballosh ndjenjat negative.

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Dëgjimi i mprehtë i karkalecit të blertë

Veshët e këtij insekti ngjajnë me mënyrën si punojnë veshët e njeriut. Si e ndihmon shkencën dhe inxhinierinë moderne ky sistem unik dëgjimi?

Artikuj të tjerë online

Po nëse më ngacmojnë «të fortët»?

Shumë viktima ndihen pa shpresë. Ky artikull shpjegon si mund të përmirësohet situata.

A jam e fiksuar pas pamjes?

Si të kesh pikëpamje të ekuilibruar, nëse ke ndonjë problem me pamjen?

Po nëse vuaj nga një sëmundje? (Pjesa 1)

Katër të rinj tregojnë çfarë i ndihmon t’i përballojnë problemet shëndetësore dhe të jenë pozitivë.

Ja ç’thonë të rinjtë për pamjen e jashtme

Pse të rinjtë mund ta kenë të vështirë të mbajnë një pikëpamje të ekuilibruar për paraqitjen e tyre fizike? Çfarë mund t’i ndihmojë?

Ëndrra e bukëpjekësit

Shkarko e shtyp këtë faqe që ngjyroset dhe gjej ndryshimet mes dy vizatimeve.