ZGJOHUNI! Nëntor 2012 | Mund t’ia dalësh mbanë si prind i vetëm!

Çfarë i ka ndihmuar disa prindër të vetëm t’ia dalin mbanë në këtë rol të vështirë?

TEMA KRYESORE

Mund t’ia dalësh mbanë!

Në mbarë botën, prindërit e vetëm po i rritin fëmijët më së miri. Lexo çfarë thonë ata.

TEMA KRYESORE

Kërko mbështetje

Si të gjesh mbështetje te një grup njerëzish në kohë vështirësie?

TEMA KRYESORE

Mëso të komunikosh mirë

Ç’parime biblike mund të të ndihmojnë të mbash hapur linjat e komunikimit me fëmijët?

TEMA KRYESORE

Vër përparësitë e duhura

Kupto çfarë është vërtet e rëndësishme për ty dhe fëmijët dhe jepi përparësi.

TEMA KRYESORE

Vër kufij të qartë

T’u vësh kufij fëmijëve mund të jetë e vështirë. Si mund ta bësh këtë sa më mirë?

TEMA KRYESORE

Vendos vlera të shëndosha morale

Si mund të të ndihmojnë parimet biblike t’u mësosh fëmijëve vlera të shëndosha?

TEMA KRYESORE

Kërkoji ndihmë Perëndisë

A interesohet vërtet Perëndia për ty si prind i vetëm? Lexo sa shumë prindër po shijojnë mirësinë e Perëndisë.

A ËSHTË PROJEKTUAR?

Krahu frenues i mizës

A ke menduar pse është e vështirë ta kapësh mizën? Mëso ç’kanë zbuluar shkencëtarët.

Bibla​—Një libër me profeci të sakta—Pjesa 7

Bibla parathotë fundin e gjithë ligësisë. Si dhe kur do të ndodhë kjo?

Nori polar me zë të paparë

A ke dëgjuar ndonjëherë një nor polar? Mëso më shumë për tingujt e ndryshëm që nxjerr.

TË RINJTË PYESIN

Si ta përballoj stresin?

Mëso për shkaktarët kryesorë të stresit dhe si ta përballosh.

JETËSHKRIM

Kurrë nuk hoqën dorë nga unë

Çfarë ia ndryshoi jetën një njeriu të dhënë pas alkoolit dhe dhunës?

PIKËPAMJA E BIBLËS

A ia vlen të shesësh mend?

Dëshiron miq që të duan për atë që ke apo miq që të duan për atë që je?

Mjeshtrat e mesjetës në mekanikë

Kur dolën për herë të parë pajisjet automatike dhe të programueshme? E vërteta mund t’ju habitë.

Një çelës për të kuptuar Biblën

Kur e shqyrtojmë Biblën sipas temave, mësimet e saj bazë qartësohen. Si?

Një vështrim rreth botës

Temat e trajtuara: dëmtimet në kokë nga futbolli, rreziqet e automjeteve hibride dhe kostoja e katastrofave natyrore.

Bashkëbisedim si familje

Këtë muaj mëso për krijimin e Perëndisë, Jonatanin, Davidin dhe për Dëshmitarët e Jehovait në Mjanmar.