Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Bashkëbisedim si familje

Bashkëbisedim si familje

 Bashkëbisedim si familje

Cilët kishin këtë zanat?

1. Cilët peshkatarë ishin dy bijtë e Zebedeut dhe apostuj të Jezuit?

Shkruajini përgjigjet më poshtë.

E DHËNË: Lexoni Mateun 4:21, 22.

․․․․․

2. Si quhen dy apostujt e tjerë që ishin peshkatarë?

E DHËNË: Lexoni Mateun 4:18.

․․․․․

PËR TË DISKUTUAR:

Pse Jezui tha se dishepujt e tij do të bëheshin «peshkatarë njerëzish»? (Mateu 4:​19) Si mendoni, cilat janë ngjashmëritë dhe ndryshimet mes peshkimit të vërtetë dhe peshkimit të njerëzve?

ÇFARË DINI PËR APOSTULLIN ANDREA?

3. Dishepull i kujt ishte Andrea para se të shkonte pas Jezuit?

E DHËNË: Lexoni Markun 1:4; Gjonin 1:​35-​40.

․․․․․

4. Kujt i foli për Jezuin Andrea dhe me çfarë rezultati?

E DHËNË: Lexoni Gjonin 1:​40-​42.

․․․․․

PËR TË DISKUTUAR:

Pse është ide e mirë t’u tregoni të afërmve ato që dini për Jezuin? Por si mund të reagojnë disa prej tyre?

E DHËNË: Lexoni Mateun 10:32-​37.

FËMIJË: GJENI FIGURAT

A i gjeni dot këto figura në këtë revistë? Përshkruani me fjalët tuaja çfarë shikoni te figurat.

NGA KJO REVISTË

Përgjigjjuni këtyre pyetjeve dhe gjeni vargjet biblike që mungojnë.

FAQJA 3 Çfarë kupton njeriu i mençur ose mendjehollë? Proverbat 14:․․․

FAQJA 8 Çfarë emri i ka vënë vetes Perëndia? Psalmi 83:․․․

FAQJA 20 Ku janë engjëjt që mëkatuan? Juda:․․․

FAQJA 26 Çfarë ndodh kur nuk ‘e frenojmë zemërimin’? Proverbat 30:․․․

● Përgjigjet në faqen 11

 PËRGJIGJET E FAQES 31

1. Jakovi dhe Gjoni.

2. Pjetër dhe Andrea.

3. I Gjon Pagëzorit.

4. Vëllait të vet, Pjetrit, i cili u bë dishepull i Jezuit.