Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Si do të pergjigjeshe?

Si do të pergjigjeshe?

 Si do të pergjigjeshe?

KU NDODHI?

1. Ku i erdhi shikimi këtij burri, që ishte i verbër nga lindja?

Rretho përgjigjen në hartë.

JERUSALEM

Pellgu i Betzatasë

Burimi i Gihonit

Pellgu i Siloamit

◆ Çfarë i bëri Jezui para se ta dërgonte atje?

․․․․․

◆ Kush është ky çift i moshuar në sfond, dhe pse janë të frikësuar?

․․․․․

Për të diskutuar: Çfarë mëson nga kjo ngjarje?

KUR KA NDODHUR?

Bashko me një vijë çdo vend adhurimi me vitin kur u përfundua.

1513 1512 1473 1027 515 455 p.e.s.

2. 1 Mbretërve 6:1, 37, 38

3. Dalja 40:1, 2, 33

4. Ezdra 6:15

GJEJE KUSH JAM?

5. I shërbeja një mbreti pagan, por i përdora aftësitë për të ndërtuar tempullin.

GJEJE KUSH JAM?

6. Gjyshi im i mbajti ngritur lart krahun Moisiut, kurse unë ndihmova për të ngritur tabernakullin.

NGA KJO REVISTË

Përgjigjju këtyre pyetjeve, dhe gjej vargun (vargjet) e Biblës që mungon (mungojnë).

Faqja 3 Sa është në përgjithësi jetëgjatësia e njerëzve sot? (Psalmi 90:․․․)

Faqja 9 Çfarë do të bëjë Jehovai me vdekjen? (Isaia 25:․․․)

Faqja 17 Çfarë të ndihmon të bësh leximi i Biblës? (Veprat 17:․․․)

Faqja 24 Për çfarë jep dëshmi sfungjeri i detit? (Psalmi 104:․․․)

Fëmijë: Gjeni figurat

A i gjen dot këto figura në këtë revistë? Përshkruaj me fjalët e tua çfarë shikon te figurat.

(Përgjigjet në faqen 12)

 PËRGJIGJET E FAQES 31

1. Te pellgu i Siloamit.—Gjoni 9:7.

◆ Jezui bëri argjilë me pështymë dhe ia vuri mbi sy të verbrit.—Gjoni 9:6.

◆ Prindërit e burrit të verbër. Kanë frikë se mos i përjashtojnë nga sinagoga.—Gjoni 9:18-23.

2. 1027 p.e.s.

3. 1512 p.e.s.

4. 515 p.e.s.

5. Hirami.—1 Mbretërve 7:13, 14; 2 Kronikave 2:12-14.

6. Bezaleli.—Dalja 17:11, 12; 35:30, 31.