Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 89

Bindju Jehovait dhe gjej lumturi*

Zgjidh një regjistrim audio
Bindju Jehovait dhe gjej lumturi*
PAMJA

(Luka 11:28)

 1. 1. Porsi pishtar jan’ mësimet e Krishtit,

  i sjellin drit’ shtegut të jetës son’.

  Kush i mëson, ndien gëzim, gjen dhe paqe,

  e vijn’ bekime për kë i zbaton.

  (REFRENI)

  Bindu dhe gjej lumturi,

  paqe në përjetësi.

  Ka Jehovai pa fund mençuri;

  dëgjoje zërin e tij.

 2. 2. Si një shtëpi me themele të forta,

  me Jehovain ndërtojm’ jetën ton’.

  Pranojm’ drejtimin e çmuar të Krishtit,

  ndaj jetën ton’ asnjë gjë s’e rrëzon.

  (REFRENI)

  Bindu dhe gjej lumturi,

  paqe në përjetësi.

  Ka Jehovai pa fund mençuri;

  dëgjoje zërin e tij.

 3. 3. Si pem’ e mbjell’ buz’ përrenjve të freskët,

  që jep shum’ fryt dhe gjithnjë gjelbëron,

  ësht’ cilido që dëgjon Jehovain,

  se bindjen Ati në qiell e bekon.

  (REFRENI)

  Bindu dhe gjej lumturi,

  paqe në përjetësi.

  Ka Jehovai pa fund mençuri;

  dëgjoje zërin e tij.