Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 KËNGA 100

Jini mikpritës

Zgjidh një regjistrim audio
Jini mikpritës
PAMJA

(Veprat 17:7)

 1. 1. Mikpritje të sinqert’, Jah përher’ tregon.

  Kujdeset për të gjith’ dhe kurr’ nuk anon.

  Shi dhe diell që shkëlqen,

  askujt nuk ia kursen

  dhe zemrën na ushqen me gëzim.

  Kur të përulurit me kujdes ndihmojm’,

  vet’ Atin porsi bij mir’ e imitojm’.

  Gjithnjë shpërblen ai

  kur shfaqim mirësi

  e japim bujarisht pa kursim.

 2. 2. Provo që të kuptosh se ç’bekim fiton

  kur nevojtarin sheh dhe shpejt e ndihmon.

  Të njohur ndoshta s’jan’,

  por mundësi ti gjen,

  t’u japësh një dor’ e t’i ndihmosh.

  Si Lidia po i fton të jen’ mysafir’.

  Gjejn’ paqe, qetësi, ndaj vijn’ me dëshir’.

  Gjithnjë Jah të shikon

  kur si ai vepron.

  Mëshirën e tij ta imitosh.