Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

PJESA VI

Që nga lindja e Jezuit deri te vdekja e tij

Që nga lindja e Jezuit deri te vdekja e tij

Engjëlli Gabriel u dërgua te një vajzë shumë e mirë, me emrin Maria. Ai i tha se ajo do të kishte një fëmijë që do të sundonte si mbret përgjithmonë. Fëmija, Jezui, lindi në një stallë, ku e vizituan disa barinj. Më vonë, një yll i udhëhoqi disa burra që nga Lindja deri te fëmija i vogël. Do të mësojmë kush i bëri të shihnin atë yll dhe si shpëtoi Jezui nga përpjekjet për ta vrarë.

Pastaj shohim Jezuin, kur ishte 12 vjeç, që po bisedon me mësuesit në tempull. Tetëmbëdhjetë vjet më vonë, Jezui u pagëzua dhe filloi të predikonte e t’u mësonte të tjerëve për Mbretërinë, se për këtë vepër e kishte dërguar në tokë Perëndia. Për ta ndihmuar në këtë punë, Jezui zgjodhi 12 burra dhe i bëri apostujt e tij.

Jezui bëri edhe shumë mrekulli. Ai ushqeu mijëra njerëz vetëm me disa peshq të vegjël dhe pak bukë. Shëroi të sëmurët dhe ngriti edhe të vdekurit. Në fund, mësojmë shumë gjëra që i ndodhën Jezuit gjatë ditës së fundit të jetës së tij dhe si e vranë. Jezui predikoi rreth 3 vjet e gjysmë, kështu që PJESA VI përfshin një periudhë pak më shumë se 34 vjet.

 

NË KËTË PJESË

TREGIMI 84

Një engjëll viziton Marinë

Ai sjell një mesazh nga Zoti: Maria do të bëhet me fëmijë, i cili do të jetë mbret përgjithmonë.

TREGIMI 85

Jezui lind në një stallë

Si ka mundësi që një mbret i ardhshëm të lindë në një vend ku ushqehen kafshë?

TREGIMI 86

Burra të udhëhequr nga një yll

Kush i çoi magjistarët te Jezui? Përgjigja mund t’ju habitë.

TREGIMI 87

Jezui i vogël në tempull

Ai ka diçka që i mahnit edhe burrat e moshuar që mësojnë në tempull.

TREGIMI 88

Gjoni pagëzon Jezuin

Gjoni ka pagëzonte mëkatarët, por Jezui nuk mëkatonte asnjëherë. Pse atëherë Gjoni e pagëzoi?

TREGIMI 89

Jezui pastron tempullin

Jezui ka një lloj dashurie që e shtyn të zemërohet.

TREGIMI 90

Me gruan te pusi

Si mund t’ia shuajë etjen përgjithmonë uji që i ofron Jezui?

TREGIMI 91

Jezui mëson njerëzit në një mal

Mëso mençuri që nuk njeh kohë nga Predikimi i tij në Mal.

TREGIMI 92

Jezui ringjall të vdekurit

Jezui thotë dy fjalë të thjeshta dhe me fuqinë e Zotit ringjall vajzën e Jairit.

TREGIMI 93

Jezui ushqen shumë njerëz

Çfarë vërtetoi Jezui duke ushqyer mrekullisht mijëra veta?

TREGIMI 94

Ai i do fëmijët e vegjël

Jezui u tregon apostujve se kanë shumë për të mësuar nga fëmijët e vegjël e jo vetëm rreth tyre.

TREGIMI 95

Si i mëson Jezui njerëzit?

Shëmbëlltyra e Jezuit për të afërmin samaritan është një shembull i mënyrës se si i mësonte shpesh njerëzit.

TREGIMI 96

Jezui shëron të sëmurët

Çfarë përmbush Jezui me mrekullitë që bën?

TRAGIMI 97

Jezui vjen si mbret

Një turmë e madhe e mirëpret atë, por jo të gjithë janë të lumtur për këtë.

TREGIMI 98

Në Malin e Ullinjve

Jezui u flet katër prej apostujve të tij për gjërat që po ndodhin sot, në ditët tona.

TREGIMI 99

Në një dhomë të sipërme

Pse Jezui u thotë dishepujve që ta mbajnë këtë darkë çdo vit?

TREGIMI 100

Jezui në kopsht

Pse Juda e tradhtoi Jezuin me një puthje?

TREGIMI 101

Jezuin e vrasin

Ndërsa ishte duke vdekur në shtyllë, ai bën një premtim për parajsën.