Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 MËSIMI 17

Për të mbajtur një mik, duhet të jesh një mik

Për të mbajtur një mik, duhet të jesh një mik

Miqësia bazohet në dashurinë. Sa më shumë të mësosh rreth Jehovait, aq më e madhe bëhet dashuria jote për të. Ndërsa rritet dashuria për Perëndinë, rritet edhe dëshira për t’i shërbyer atij. Kjo gjë do të të nxitë që të bëhesh një dishepull i Jezu Krishtit. (Mateu 28:19) Duke u bërë pjesë e familjes së lumtur të Dëshmitarëve të Jehovait, mund të përjetosh përgjithmonë miqësinë e Perëndisë. Çfarë duhet të bësh?

Duhet ta tregosh dashurinë për Perëndinë duke iu bindur ligjeve të tij. «Kjo do të thotë dashuri për Perëndinë: që ne të zbatojmë urdhërimet e tij; dhe megjithatë urdhërimet e tij nuk janë të rënda.»​—1 Gjonit 5:3.

Zbato atë që mëson. Jezui tregoi një histori që ilustron këtë gjë. Një njeri i mençur e ndërtoi shtëpinë mbi një shkëmb. Një njeri i pamend e ndërtoi shtëpinë mbi rërë. Kur erdhi një stuhi e madhe, shtëpia e ndërtuar mbi shkëmb nuk u shemb, ndërsa shtëpia e ndërtuar mbi rërë u rrëzua me një zhurmë të madhe. Jezui tha se ata që i dëgjojnë mësimet e tij dhe i zbatojnë ato, janë si njeriu i mençur që ndërtoi mbi shkëmb. Por ata që i dëgjojnë mësimet e tij dhe nuk i zbatojnë, janë si njeriu i pamend që ndërtoi mbi rërë. Cilit prej të dyve do të doje t’i ngjaje?​—Mateu 7:24-27.

 Dedikohu. Kjo do të thotë që t’i afrohesh në lutje Jehovait dhe t’i thuash se do që t’i shërbesh përgjithmonë. Duke bërë vullnetin e Perëndisë, tregon se je një dishepull i Jezu Krishtit.​—Mateu 11:29.

Pagëzohu. «Pagëzohu dhe lahu nga mëkatet e tua, duke thirrur emrin e tij.»​—Veprat 22:16.

Përfshihu plotësisht në shërbimin ndaj Perëndisë. «Çfarëdo që të bëni, përpiquni për të me gjithë shpirt si për Jehovain e jo si për njerëzit.»​—Kolosianëve 3:23.