Libri vjetor i Dëshmitarëve të Jehovait 2014

Lexo disa ngjarje të spikatshme nga Sierra-Leone e Guineja, dhe përvoja inkurajuese nga e gjithë bota.

Shkrimi i vitit 2014

Shkrimi ynë i vitit 2014 është «Ardhtë mbretëria jote».—Mateu 6:10

Letër nga Trupi Udhëheqës

Do të inkurajoheni kur të lexoni letrën e dashur dhe frymësisht ndërtuese nga Trupi Udhëheqës.

Një organizatë në lëvizje

Drejtimi i Jehovait duket qartë në transferimin e selisë botërore jashtë qytetit të Nju-Jorkut.

JW.ORG—«Dëshmi për të gjitha kombet»

Siti ynë po ndihmon që lajmi i mirë i Mbretërisë së Perëndisë të shpallet në «të gjitha kombet».

Ata e çmojnë BIBLIOTEKËN ONLINE Watchtower

Ata që e përdorin këtë mjet të çmuar kërkimesh për studimin e Biblës dërgojnë letra vlerësimi.

Filmat vizatimorë prekin zemrat e çiltra

Shiko sa mirë po ndikojnë këto video te fëmijët dhe familjet anekënd botës.

Një udhëtim magjepsës në kohë

Lexo një përmbledhje interesante të ekspozitës së re që tregon historinë e Dëshmitarëve të Jehovait dhe një tabelë kronologjike të historisë së krishterë.

Raporte ligjore

Këto raporte ligjore nga 12 shtete tregojnë se Dëshmitarët e Jehovait hasin ende shumë probleme për lirinë e adhurimit.

Lajme shkurt nga e gjithë bota

Dëshmitarët e Jehovait bëjnë shumë përpjekje për të ndërtuar e për të shkuar në vende dinjitoze adhurimi.

Kushtimet e degëve

Shiko disa pika të veçanta të këtyre rasteve të gëzueshme ndërkombëtare.

Afrika

Në Afrikë, njerëzit po reagojnë mirë ndaj së vërtetës biblike. Ajo ndikon fuqishëm në jetën e tyre. Lexo për një të alkoolizuar që pinte 60 cigare në ditë.

Kontinentet amerikane

Përvojat vijuese tregojnë se mund të arrihen rezultate të mira kur i ndihmojmë të tjerët në mënyra praktike dhe përhapim të vërtetën biblike pavarësisht kundërshtimeve.

Azia dhe Lindja e Mesme

Këmbëngulja në veprën e predikimit është shpërblyese. Shikoni sa përpjekje janë bërë për të ndihmuar një burrë që nuk shikon, nuk dëgjon e nuk flet të kuptojë se Perëndia interesohet për të.

Evropa

Paragjykimet mund të vijnë nga keqinformimi. Shiko si ka rrëzuar paragjykimet për Dëshmitarët e Jehovait një talk-show.

Oqeania

Letrat janë një nga mënyrat se si përhapet e vërteta në Krajstçërç, Zelanda e Re. Pse disa i quajnë «Letra nga Perëndia»?

Pamje e përgjithshme e Sierra-Leones dhe e Guinesë

Mëso më shumë për këto vende, banorët, fenë dhe gjuhën e tyre.

1915-1947 Fillimet (Pjesa 1)

Më 1915, shërbëtori i parë i pagëzuar i Jehovait mbërriti në Fritaun. Shumë veta donin të dinin për Biblën.

1915-1947 Fillimet (Pjesa 2)

Klerikët kishin kurdisur plane për t’ia mbyllur gojën popullit të Perëndisë, por Jehovai ‘ua ktheu të këqijat që kishin bërë’.

1915-1947 Fillimet (Pjesa 3)

Kongregacioni i Fritaunit «ishte tërësisht i zënë me predikimin e fjalës».

«Do të vdesësh brenda vitit»

Zakeus Martini bënte 8 km duke ngjitur e zbritur malin dy herë në javë që të ndiqte mbledhjet e krishtere. Pse ishte i bindur që kishte gjetur të vërtetën?

E quanin Brauni «i Biblës»

Uilliam R. Brauni predikoi në mbarë Ishujt Karaibe dhe në Afrikën Perëndimore. Shiko pse mendonte se kishte një nga privilegjet më të mëdha në botë.

1945-1990 «Çojnë shumë veta në drejtësi»—Dan. 12:3. (Pjesa 1)

Vepra e predikimit do të zgjerohej shumë. Misionarët erdhën për t’i dhënë shtysë rritjes.

Donin ta shikonin

Më 1956, në Fritaun, Sierra-Leone, u shfaq filmi Shoqëria Bota e Re në veprim. A do të vinin njerëzit për ta parë?

1945-1990 «Çojnë shumë veta në drejtësi»—Dan. 12:3. (Pjesa 2)

Dëshmitarët e Jehovait njihen në mbarë Sierra-Leonen dhe Guinenë si njerëz që e nderojnë martesën.

1945-1990 «Çojnë shumë veta në drejtësi»—Dan. 12:3. (Pjesa 3)

Pse politikanët poro propozuan në parlament që të ndalohej vepra e Dëshmitarëve të Jehovait?

Shoqëritë sekrete

Si ndikojnë shoqëritë sekrete, të përhapura në Afrikën Perëndimore, në jetën e burrave e grave?

1945-1990 «Çojnë shumë veta në drejtësi»—Dan. 12:3. (Pjesa 4)

Që t’i ndihmojnë njerëzit të njohin Perëndinë, kongregacionet organizojnë kurse për shkrim e lexim. Teksa gjithnjë e më shumë njerëz mësojnë të lexojnë, rritet nevoja për përkthim.

Distinktivi ishte «pasaporta» e tyre

Si e kaluan delegatët kufirin për në Guine që të shkonin në kongres, pa dokumente udhëtimi, ose pasaporta?

Jehovai më ngriti

Xhei Kambëli, e sëmurë me poliomielit, donte të ndiqte Studimin e Biblës në Kongregacion. Ajo tha: «Do të vij e mbështetur mbi blloqet e drurit që më ndihmojnë të eci». A ia doli mbanë?

1991-2001 Një ‘furrë mundimi’—Isa. 48:10 (Pjesa 1)

Pavarësisht nga lufta, vëllezërit siguruan ndihma materiale dhe ngushëllim frymor për Dëshmitarët dhe të tjerët. Çfarë i ndihmoi të shfaqnin forcë e guxim?

1991-2001 Një ‘furrë mundimi’—Isa. 48:10 (Pjesa 2)

Mes konflikteve, Dëshmitarët e Jehovait «mësonin dhe shpallnin pareshtur lajmin e mirë».

Dikur fëmijë ushtar, tani pionier i rregullt

Një ushtar i ri rebel kujtonte mikpritjen e dashur i treguan kur ndoqi një mbledhje të Dëshmitarëve të Jehovait. Çfarë e shty të ndryshonte jetën?

Shpëtuam nga ushtarët rebelë

Pse shpëtuan shumë Dëshmitarë mes vrasjeve dhe kaosit në Pendembu, kur shpërtheu lufta në vitin 1991?

Njeriu i Kullës së Rojës

Një Dëshmitar i Jehovait shërbeu si korrier gjatë luftës civile. Si arrinte të çonte korrespondencën e furnizimet nga Fritauni në Konakri, Guine?

Diçka më e mirë se diamantet

Para se të bëhej Dëshmitar i Jehovait, Tamba Josia punonte në minierat e diamantit. Pse mendon ai se ka gjetur diçka më të mirë se diamantet?

2002-2013 Zhvillimet e kohëve të fundit (Pjesa 1)

Pas luftës civile u formuan kongregacione, u ndërtuan Salla të Mbretërisë dhe u caktuan pionierë specialë atje ku kishte pak Dëshmitarë.

2002-2013 Zhvillimet e kohëve të fundit (Pjesa 2)

Sot, Dëshmitarët e Jehovait në të dyja këto shtete janë të bindur se edhe mjaft të tjerë akoma do t’i përgjigjen lajmit të mirë të Mbretërisë.

I vendosur për t’i shërbyer Jehovait

Filip Tengbeja dhe gruaja e tij ikën kur ushtarët rebelë pushtuan qytetin e tyre, Koindunë. Ata morën pjesë në ndërtimin e pesë Sallave të Mbretërisë gjatë kohës që banonin nëpër kampe.

U dashurova me Sierra-Leonen

Sindi Mekintajëri ka shërbyer si misionare në Afrikë që nga viti 1992. Na tregon pse i pëlqen kaq shumë shërbimi në Sierra-Leone.

Njëqind vjet më parë—1914

Më në fund kishte ardhur 1914-a, viti që kishin shpallur prej kohësh Studentët e Biblës.