Të kesh vërtet besim​—Çelësi për një jetë të lumtur

Kjo broshurë shpjegon se si njerëz nga vende të ndryshme mund të jenë të lumtur duke forcuar besimin e tyre.

Hyrje

Miliona njerëz kanë gjetur përgjigje të kënaqshme për pyetje të ndërlikuara.

PJESA 1

A interesohet Perëndia për ne?

Bota sot është plot me probleme. Edhe ti ndoshta has probleme çdo ditë. Kush mund të na ndihmojë? A interesohet ndokush për ne?

PJESA 2

Çfarë do të thotë të kesh vërtet besim?

Miliona njerëz besojnë te Perëndia, por me dashje bëjnë gjëra të këqija. Prandaj të kesh vërtet besim nuk do të thotë vetëm të besosh se Zoti ekziston.

PJESA 3

Këshilla praktike që ta përmirësojnë jetën

Shkrimet e Shenjta përmbajnë këshilla të mençura që mund të të ndihmojnë të zgjidhësh problemet martesore, të kontrollosh zemërimin, të mposhtësh vesin e drogës dhe paragjykimin racial, të heqësh dorë nga dhuna e të.

PJESA 4

Kush është Perëndia?

Njerëzit adhurojnë shumë perëndi, por Shkrimet e Shenjta mësojnë se ka vetëm një Perëndi të vërtetë.

PJESA 5

Të çmojmë cilësitë e pakrahasueshme të Perëndisë

Shkrimet e Shenjta zbulojnë shumë cilësi të mrekullueshme të Zotit, të cilat na ndihmojnë ta njohim më mirë atë.

PJESA 6

Cili është qëllimi i Perëndisë për tokën?

Shkrimet e Shenjta thonë se Zoti «nuk e krijoi më kot [tokën], por e formoi që të banohej». Por a janë kushtet sot ashtu siç i kishte menduar ai?

PJESA 7

Çfarë premtoi Perëndia nëpërmjet profetëve

Bekim për të gjitha kombet e tokës!

PJESA 8

Shfaqet Mesia

Shkrimet flasin për jetën dhe mësimet e tij.

PJESA 9

Mëso nga Mesia, Udhëheqësi

Perëndia e di se për ç’lloj udhëheqësi kemi vërtet nevojë dhe zgjodhi Udhëheqësin më të mirë që mund të zgjidhej.

PJESA 10

Demaskohet armiku i besimit

Një engjëll bëhet kundërshtar i Zotit.

PJESA 11

Si të tregosh vërtet besim sot?

Jezui mësoi se njerëzit që kanë vërtet besim prodhojnë fryt të mirë, pra cilësi të mira. Cilat janë disa prej tyre?

PJESA 12

Trego se ke vërtet besim!

Cilat hapa praktike mund të ndërmarrësh?

PJESA 13

Ata që kanë vërtet besim, do të kenë lumturi të përhershme

Shkrimet përmbajnë një premtim emocionues që lidhet edhe me ty.