Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

8-14 tetor

GJONI 11-12

8-14 tetor
 • Kënga 16 dhe lutja

 • Komente hyrëse (3 min. ose më pak)

THESARE NGA FJALA E PERËNDISË

 • «Imito dhembshurinë e Jezuit»: (10 min.)

  • Gjo 11:23-26​—Jezui i tha Martës fjalë ngushëlluese («E di se do të ringjallet» shënimi për studim te Gjo 11:24, nwtsty; «Unë jam ringjallja dhe jeta» shënimi për studim te Gjo 11:25, nwtsty)

  • Gjo 11:33-35​—Jezui u prek thellë kur pa Marinë dhe të tjerët që po qanin («po qanin», «rënkoi . . . dhe u trazua», «në frymë» shënimet për studim te Gjo 11:33, nwtsty; «nuk i mbajti dot lotët» shënimi për studim te Gjo 11:35, nwtsty)

  • Gjo 11:43, 44​—Jezui veproi konkretisht për t’i ndihmuar ata që ishin në nevojë

 • Të gërmojmë në Bibël për xhevahire: (8 min.)

  • Gjo 11:49​—Kush e emëroi Kajafën kryeprift, dhe për sa kohë qëndroi në këtë pozitë? («kryeprift» shënimi për studim te Gjo 11:49, nwtsty)

  • Gjo 12:42​—Pse disa judenj kishin frikë të dëshmonin se Jezui ishte Krishti? («krerët», «përjashtoheshin nga sinagoga» shënimet për studim te Gjo 12:42, nwtsty)

  • Çfarë ke mësuar për Jehovain nga leximi i Biblës për këtë javë?

  • Çfarë xhevahiresh të tjera ke zbuluar nga leximi i Biblës për këtë javë?

 • Leximi i Biblës: (4 min. ose më pak) Gjo 12:35-50

STËRVITU PËR SHËRBIMIN

 • Biseda e parë: (2 min. ose më pak) Bazohu tek Ide për biseda.

 • Video për rivizitën: (5 min.) Shihni dhe diskutoni videon.

 • Fjalimi: (6 min. ose më pak) w13 15/​9 32​—Tema: Pse Jezui nuk i mbajti dot lotët para se ta ringjallte Lazarin?

TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

 • Kënga 141

 • Jezui është «ringjallja dhe jeta» (Gjo 11:25): (15 min.) Diskutim. Shihni videon ‘Pa pikë dyshimi Perëndia e bëri atë Zotëri dhe Krisht’​—Pjesa II, fragment. Pastaj pyete auditorin: çfarë mësojmë për dhembshurinë e Jezuit? Në ç’mënyrë është Jezui «ringjallja dhe jeta»? Cilat mrekulli do të kryejë në të ardhmen Jezui?

 • Studimi i Biblës në Kongregacion: (30 min.) lv kap. 14 ¶1-9

 • Rishikimi i mbledhjes për këtë javë dhe përmbledhja për javën tjetër (3 min.)

 • Kënga 147 dhe lutja