Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | JOELI 1-3

«Bijtë e bijat tuaja do të profetizojnë»

«Bijtë e bijat tuaja do të profetizojnë»

2:28, 29

Të krishterët e mirosur marrin pjesë në veprën e profetizimit. Ata flasin «për gjërat madhështore të Perëndisë» dhe shpallin ‘lajmin e mirë për mbretërinë’. (Ve 2:11, 17-21; Mt 24:14) Delet e tjera i mbështetin duke marrë pjesë edhe ata në këtë vepër

2:32

Çfarë do të thotë ‘të thërrasësh emrin e Jehovait’?

  • Të njohësh emrin

  • Të respektosh emrin e tij

  • Të mbështetesh dhe të besosh tek Ai që e mban këtë emër

Pyet veten: «Si mund t’i mbështes të mirosurit në veprën e tyre të profetizimit?»