Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | HOZEA 1-7

Jehovai gjen kënaqësi te dashuria besnike​—Po ti?

Jehovai gjen kënaqësi te dashuria besnike​—Po ti?

Dashuria besnike është dashuri e motivuar nga përkushtimi, integriteti, besnikëria dhe nga një lidhje e ngushtë. Jehovai dha një mësim për dashurinë besnike dhe faljen nëpërmjet ngjarjeve të jetës së Hozesë dhe të Gomerës, gruas së tij jobesnike.​—Ho 1:2; 2:7; 3:1-5.

Si tregoi Gomera se i mungonte dashuria besnike?

Si tregoi Izraeli se i mungonte dashuria besnike?

Si tregoi Hozea dashuri besnike?

Si tregoi Jehovai dashuri besnike?

PËR MEDITIM: Si mund t’i tregoj dashuri besnike Jehovait?