Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

Prindër, shfrytëzoni çdo mundësi për t’i çuar fëmijët drejt suksesit të vërtetë

Prindër, shfrytëzoni çdo mundësi për t’i çuar fëmijët drejt suksesit të vërtetë

Prindërit me frikë Perëndie dëshirojnë me zjarr që fëmijët të bëhen shërbëtorë besnikë të Jehovait. Mund ta arrijnë këtë, nëse ua ngulitin në zemër mësimet e Biblës që nga foshnjëria. (Lp 6:7; Pr 22:6) A kërkon vetëmohim nga prindërit kjo? Patjetër që po! Ama ia vlen barra qiranë.​—3Gjo 4.

Prindërit mund të mësojnë shumë nga Jozefi dhe Maria. «Vit për vit» ata «e kishin zakon që të shkonin në Jerusalem për festën e pashkës», ndonëse kjo kërkonte shumë punë dhe harxhime. (Lu 2:41) Me sa duket, gjëja më e rëndësishme për Jozefin dhe Marinë ishte që familja e tyre t’i afrohej Jehovait. Edhe prindërit e sotëm mund t’u tregojnë fëmijëve drejtimin e duhur duke shfrytëzuar çdo mundësi për t’i mësuar me anë të fjalëve dhe shembullit.​—Ps 127:3-5.

SHIHNI VIDEON NUK REFUZUAN ASNJË MUNDËSI DHE PASTAJ PËRGJIGJJUNI PYETJEVE TË MËPOSHTME:

  • Si e vunë Mbretërinë në vend të parë Xhon dhe Sharon Shillëri teksa rritën fëmijët?

  • Pse prindërit nuk duhet t’i disiplinojnë të gjithë fëmijët njësoj?

  • Ç’mund të bëjnë prindërit që t’i përgatitin fëmijët të përballojnë sprovat e besimit?

  • Cilat mjete të siguruara nga organizata e Jehovait ke përdorur për t’i ndihmuar fëmijët të bëhen miq me Jehovain?

Bëje shërbimin ndaj Jehovait gjënë kryesore në familje