Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 THESARE NGA FJALA E PERËNDISË | NAUMI 1–HABAKUKU 3

Të qëndrojmë syçelë dhe të zellshëm

Të qëndrojmë syçelë dhe të zellshëm

Ha 1:5, 6

Shkatërrimi që i kanosej Judës nga Babilonia mund të dukej i pamundur. Juda ishte nën ndikimin e fuqishëm të Egjiptit. Kaldeasit nuk ishin më të fuqishëm se Egjipti, apo jo?! Veç kësaj, shumë judenj as e çonin ndër mend se Jehovai do të lejonte shkatërrimin e Jerusalemit dhe të tempullit. Sidoqoftë, profecia do të dilte e vërtetë. Prandaj Habakuku duhej të rrinte në pritje, duke qëndruar syçelë dhe i zellshëm.

Çfarë më bind se fundi i këtij sistemi është shumë afër?

Si mund të qëndroj syçelë dhe i zellshëm?