Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

 TË JETOJMË SI TË KRISHTERË

Të qëndrojmë syçelë dhe të zellshëm kur na ndryshojnë rrethanat

Të qëndrojmë syçelë dhe të zellshëm kur na ndryshojnë rrethanat

Ndryshimet janë të pashmangshme, veçanërisht gjatë këtyre ditëve të fundit. (1Ko 7:31) I presim apo jo, të mira a të këqija qofshin, ato mund të ndërhyjnë te programi i adhurimit dhe të tendosin marrëdhënien me Jehovain. Çfarë do të na ndihmojë të qëndrojmë syçelë dhe të zellshëm kur na ndryshojnë rrethanat? Shihni videon Ta mbajmë të fortë marrëdhënien me Jehovain gjatë transferimit, pastaj përgjigjjuni pyetjeve të mëposhtme:

  • Çfarë këshille i dha një vëlla kryefamiljarit?

  • Si zbatohej parimi i Mateut 7:25 në rrethanat e kësaj familjeje?

  • Ç’plane bëri familja para se të transferohej dhe si i ndihmoi kjo?

  • Çfarë e ndihmoi këtë familje të përshtatej si me kongregacionin, edhe me territorin?

Çfarë ndryshimesh madhore më kanë ndodhur kohët e fundit?

Si t’i zbatoj parimet që nxora nga kjo video për rrethanat e mia?